Διεθνές Δίκτυο Ανάπτυξης Ευρωπαίων Γυναικών στο Μάνατζμεντ

EWMD Hellas

EWMD Hellas

Διεθνές Δίκτυο Ανάπτυξης Ευρωπαίων Γυναικών στο Μάνατζμεντ – Παράρτημα Ελλάδας

European Womens Management Development International Network EWMD Hellas

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

11.30 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Συνεδριακό Κέντρο ΑΤΕxcelixi (Καστρί – Ν.Ερυθραία)

Το Διεθνές Δίκτυο Ανάπτυξης Ευρωπαίων Γυναικών στο Μάνατζμεντ (European Women’s Management Development International Network – EWMD, http://www.ewmd.org/ ), που ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια χτυπά τώρα και με καρδιά Ελληνική. Η EWMD International έχει την οικονομική υποστήριξη των μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο, όπως η Microsoft, Cisco, Henkel, Sandoz και Deutsche Telekom. Το Φεβρουάριο συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Αθήνα δυναμικές επιχειρηματίες και γυναίκες στελέχη για να ιδρύσουν το Ελληνικό Παράρτημα του EWMD. Η EWMD Hellas αποτελεί μια υπό σύσταση αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ), με έδρα στην Αθήνα. Σε διεθνές επίπεδο αριθμεί πάνω από 800 μέλη. Η επιτυχία της πρώτης συνάντησης του δικτύου νωρίτερα το Φεβρουάριο, υπογράμμισε την ανάγκη για ένα δίκτυο Ελληνίδων έντονα εξωστρεφές προσανατολισμένο στην Ευρώπη. Το δίκτυο διοργανώνει τώρα για τις 24 Απριλίου, το πρώτο συνέδριό του στην Αθήνα.

Ο πρωταρχικός σκοπός της ΑΜΚΕ είναι η προώθηση των ίσων ευκαιριών για άντρες και γυναίκες, όπως επίσης μιας διεθνούς νοοτροπίας μέσα από την οργάνωση δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις σε ελλαδικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.  Το EWMD International- Hellas, επιδιώκει να προωθήσει μέσα από τις δραστηριότητές του, τη διαφορετικότητα και το ομαδικό πνεύμα, την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλοκατανόηση της διαφορετικότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών στο Μάνατζμεντ, ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικής, θρησκευτικής ή πολιτισμικής προέλευσης.

Επιμέρους σκοποί του EWMD International-Hellas, αποτελούν οι παρακάτω:

  1. Ανάπτυξη. Networking με άρωμα γυναίκας: άμεσα και ανθρώπινα, με σκοπό την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των μελών.
  2. Αλληλεγγύη μεταξύ των μελών. ‘Δίνουμε και παίρνουμε βοήθεια’ – ‘Δεν είμαστε μόνες’.
  3. Ανάταση. Το δίκτυο είναι πηγή ευεξίας για τα μέλη. Δίνει έμφαση στην ισορροπία Επαγγελματικής και Ιδιωτικής ζωής.

Όπως δήλωσε η κ. Αλεξία Μαίρη Τζωρτζάκη, ιδρυτικό μέλος του EWMD Hellas «ευρύτερος στόχος μας είναι η βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο διεθνές επιχειρηματικό στίβο, λειτουργώντας τα μέλη του ως πρέσβειρες της χώρας μας».

Οι σκοποί της ΑΜΚΕ υλοποιούνται μέσα από τακτικές συναντήσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, εκδόσεις και άλλες δραστηριότητες που εξυπηρετούν τους σκοπούς της ΑΜΚΕ. Μέλη μπορούν να γίνουν όλες οι γυναίκες που είναι:

  • Στελέχη στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα
  • Επιχειρηματίες
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Ακαδημαϊκοί στο μάνατζμεντ.

Το EWMD Hellas δέχεται και άντρες ως μέλη αρκεί να έχουν διάθεση να προσφέρουν στο δίκτυο. Τέλος η εταιρία έχει αποφασίσει να τηρήσει πολιτική, θρησκευτική και πολιτισμική ουδετερότητα.

Τα προγράμματα και τα σεμινάρια που διοργανώνει το δίκτυο είναι πρακτικά και προσαρμοσμένα στις ανάγκες της μοντέρνας γυναίκας. Για παράδειγμα σε μελλοντικές εκδηλώσεις του δικτύου θα υπάρχει και υπηρεσία απασχόλησης παιδιών από εθελόντριες, έτσι ώστε να μπορούν τα μέλη με παιδιά να συμμετέχουν ανενόχλητα.

Για να παρευρεθεί κανείς είναι απαραίτητο να δηλώσει συμμετοχή στο ewmd_hellas@yahoo.gr , δηλώνοντας όλα τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, εταιρία, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Στο συνέδριο θα δοθεί η ευκαιρία ένταξης μελών στο δυναμικό αυτό δίκτυο. Προϋπόθεση για συμμετοχή στο δίκτυο είναι η καταβολή 80 ευρώ (ετήσια συνδρομή μέλους).

Περισσότερες πληροφορίες στα ακόλουθα URLs:

http://www.ewmd.org/

http://www.ewmd.org/networks/ewmdgreece

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s