Διεθνής Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Στρατηγικής

global management chalenge

Global Management Chalenge

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ GLOBAL MANAGEMENT CHALLENGE 09
Νικητές για την Ελλάδα η ομάδα Astra Zeneca – CherryPick

Στο μακρινό Khanty Mansyisk, στα βάθη της Ρωσίας, πόλη η οποία η οποία φιλοξένησε την διεθνή συνάντηση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας το 2008, η δυναμική, νεανική πενταμελής ομάδα Astra Zeneca – CherryPick εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διεθνή Τελικό του Global Management Challenge 09. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες και τον σκληρό ανταγωνισμό από έμπειρους συμμετέχοντες και πεπειραμένα στελέχη επιχειρήσεων που διεκδικούν τη νίκη, η ελληνική ομάδα αναδείχθηκε 5η στον όμιλό της, ενώ νικήτρια κόσμου αναδείχτηκε για φέτος η ομάδα της Ουκρανίας.

Η Astra Zeneca – CherryPick αποτελείται από τους Θεόφιλο Κοντοζή, Βασίλη Ράφτη, Μαρία Χρονοπούλου και Μαϊλίντα Σέλα, φοιτητές του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθώς και τον Βασίλη Κοντοζή, φοιτητή του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είχε προηγηθεί ο Τελικός Ελλάδας του 5ου Διαγωνισμού Global Management Challenge στην χώρα μας. Χαρακτηρίσθηκε ως μάχη γιγάντων καθώς οι δύο από τις οχτώ συνολικά ομάδες που διαγωνίστηκαν για την νίκη είχαν κατακτήσει τον τίτλο σε προηγούμενες χρονιές. «Ζήσαμε έντονες στιγμές…. πως αλλιώς να το περιγράψω» δήλωσε εμφανώς ενθουσιασμένος ο Θεόφιλος Κοντοζής, αρχηγός της νικήτριας ομάδας.

Διορατικοί και αισιόδοξοι, οι φοιτητές και τα στελέχη επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό, δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο στήσιμο και τη λειτουργία μιας επιχείρησης οραματιζόμενοι ένα καλύτερο μέλλον, παρ’ όλες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην αληθινή αγορά . Επένδυση στην επιχειρηματικότητα αποτελεί η συμμετοχή τους στον Ελληνικό Διαγωνισμού Global Management Challenge και εξάσκηση των δυνάμεων και ικανοτήτων τους . Φέτος σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με 380 ομάδες φοιτητών και στελεχών επιχειρήσεων από όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας  που συμμετείχαν στη  διοίκηση της εικονικής τους επιχείρησης στο «διαδραστικό»  ψηφιακό επιχειρηματικό διαγωνισμό GMC που διεξάγεται στο Internet (www.globalmanager.gr)

Εκτός από την αθρόα συμμετοχή φοιτητών και στελεχών αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των εταιριών μεντόρων και αρωγών του Διαγωνισμού οι οποίες επενδύοντας στο μέλλον, έδειξαν εμπιστοσύνη στους νέους και στήριξαν το επιχειρηματικό πνεύμα και τις προσπάθειες της νέας γενιάς. Ελπιδοφόρο μήνυμα με βαρύνουσα κοινωνική σημασία που προάγει το προφίλ των εταιριών όπως η Sony, η Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρία συμβούλων Pricewaterhouse Coopers, η Εurobank και η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca.

Η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση ήταν η PWC- VolokA, η οποία αποτελείται από τρεις φοιτητές του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών και ο αρχηγός της οποίας έχει κατακτήσει την πρώτη θέση του διαγωνισμού τα έτη 2005 και 2006, ενώ την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα Profit, η οποία αποτελείται από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Παντείου και του ΑΤΕΙ Πειραιά.

Τη βράβευση της νικήτριας ομάδας πραγματοποίησε ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα κ. Εμμανουήλ Πατεράκης ο οποίος τίμησε την εκδήλωση εκφράζοντας την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε ένα θεσμό που από το 2005 προάγει την ανταγωνιστικότητα, υποστηρίζει το «επιχειρείν» και προωθεί τη γνωριμία του επιχειρηματικού κόσμου με τους πιο αξιόλογους φοιτητές .   Την ομάδα τίμησαν επίσης αντιπρόσωπος της εταιρίας Astra Zeneca, κα. Γιολάντα Κουρασμενάκη, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, κος. Νικόλαος Γεωργόπουλος.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όπου ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των φοιτητών για την υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα νέο έπαθλο που θεσμοθετήθηκε φέτος για πρώτη φορά. Μεγάλη η αγωνία των φοιτητών καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και το έπαθλο σημαντικό για τη σταδιοδρομία τους.   Ο καθηγητής κ. Γ. Ιωάννου,  Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος International MBA, τόνισε την εμπιστοσύνη του στο θεσμό του Global Management Challenge  καθώς και το υψηλότατο επίπεδο όλων των συμμετεχόντων που διακρίνονται μέσω του διαγωνισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών καθηγητών  από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιά καθώς και τη συμμετοχή εκπροσώπων εταιριών  που υποστηρίζουν το θεσμό. Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και βραβεύτηκαν οι 8 ομάδες του τελικού, όπως η ομάδα Sony Leaders που εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ενώ παρούσα ήταν και η φοιτήτρια Ειρήνη Μίχου η οποία ταξίδεψε από την Σουηδία όπου φοιτά μέσω του προγράμματος Erasmus αποκλειστικά για να παρευρίσκεται στον Τελικό Ελλάδας GMC ‘09.

Λίγα λόγια για το διεθνή διαγωνισμό Global Management Challenge

Το Global Management Challenge αποτελεί θεσμό διεθνώς καθώς διοργανώνεται τα τελευταία 30 έτη με ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή κρατών και διαγωνιζομένων. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε 31 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Ο Διαγωνισμός έρχεται να καλύψει την ανάγκη για πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις ώστε να ξεχωρίσουν οι επιτυχημένοι αυριανοί managers και επιχειρηματίες.

Το σύνολο του διαγωνισμού διεξάγεται μέσω internet στο site www.globalmanager.gr. Οι ομάδες διοικούν εικονικές επιχειρήσεις σε όλους τους λειτουργικούς τομείς, βασιζόμενες σε ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο λογισμικό προσομοιωτή. Οι διαγωνιζόμενοι βιώνουν μια μοναδική εμπειρία εξάσκησης στη διοίκηση μιας επιχειρήσεις σε ένα δυναμικό ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται στο Διαδίκτυο.

Στο 5ο Διαγωνισμό Ελλάδας συμμετέχουν οι επιχειρήσεις:

Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Astra Zeneca, Citibank, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank EFG, Η Καθημερινή, Kraft, Microsoft, Misko, Novartis, Pernod Ricard, plus4u.gr, OTE Academy, Όμιλος Μπούσια, PricewaterhouseCoopers, Sambrook, SAP Hellas, SONY, TGI Friday’s,  TITAN, ΤΙΤΑΝ Egypt, Toyota, Τράπεζα Πειραιώς

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s