Η HR Manager του Greatest Place to Work μιλάει στο Hominum Opus

Jennifer Mann, Vice President of Human Resources στη SAS

Συνέντευξη με την κυρία Jennifer Mann, Vice President of Human Resources στη SAS, no1 στη λίστα 2010 FORTUNE’s 100 Best Companies to Work for® που θα μιλήσει στο 2ο συνέδριο του Great Place to Work Institute.

-Κύρια Mann, η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης και πολλές επιχειρήσεις απολύουν προσωπικό για να διασωθούν. Τι κινδύνους εμπεριέχει μία τέτοια στρατηγική για το μέλλον μιας εταιρίας;

Η SAS αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους της ως το πιο πολύτιμο στοιχείο της. Σε μία αγορά με μέσο δείκτη αποχώρησης υπαλλήλων 20%, η SAS παρουσιάζει δείκτη αποχώρησης 4% και κάτω. Το να κρατάμε τα ταλέντα, μεταφράζεται σε ποιότητα του συστήματος, καθώς έτσι δεν σπαταλάμε πολύ χρόνο και χρήμα με το να κάνουμε προσλήψεις, εκπαιδεύσεις και επανεκπαιδεύσεις. Η φιλοσοφία μας είναι απλή – βάζουμε πρώτα τους εργαζόμενους και τους πελάτες και τα οφέλη θα ακολουθήσουν, υψηλή ικανοποίηση των πελατών, αφοσίωση και διατήρηση των εργαζομένων – και τελικά – μία συνεπή και κερδοφόρα ροή εσόδων.

-Πόσο σημαντικό είναι για μία επιχείρηση η αξιοποίηση και η διατήρηση των ταλέντων;

Το να βάζεις τους εργαζόμενούς σου ως προτεραιότητα είναι σωστή επιχειρηματική λογική. Η μακροχρόνια δέσμευση και η επένδυση της SAS στην ικανοποίηση των εργαζομένων συμβάλλει στην αποδοτικότητα της εταιρείας. Πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται στη SAS για περισσότερα από 10 χρόνια, γεγονός που διευκολύνει την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και δημιουργεί εικόνα συνέχειας στους πελάτες μας. Όταν μας καλεί ο πελάτης, η SAS είναι απολύτως έτοιμη ώστε να τον βοηθήσει για όποιο θέμα θέλει και αυτό γιατί ξέρουμε τη δουλειά του, επειδή έχουμε διατηρήσει μία διαχρονικά δυνατή σχέση στο πέρας του χρόνου και αυτό τους αποδεικνύει ότι η συνολική αξία της επένδυσης τους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτά που ξοδεύουν. Αυτό μας παρέχει ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

-Με ποιον τρόπο μία επιχείρηση μπορεί να δεσμεύσει τους εργαζομένους τους;

Η SAS πιστεύει ότι με το να βάζει τους ανθρώπους της και τις εργασιακές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ τους στο επίκεντρο, οδηγείται σε πιο παραγωγικούς, ικανοποιημένους και αφοσιωμένους εργαζόμενους. Μια υγιής ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής είναι κρίσιμη για την επιτυχία. Έχουμε μία δυνατή εργασιακή κουλτούρα βασισμένη πάνω στην εμπιστοσύνη, την ευελιξία και τις αξίες που ενισχύουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Στη SAS, είμαστε γνωστοί για τα εργασιακά οφέλη και τα προγράμματα επαγγελματικής ζωής, ωστόσο αναγνωρίζουμε επίσης τη σημασία του να παρέχουμε συναρπαστικό έργο για τους εργαζόμενούς μας και να τους βοηθάμε να κατανοήσουν πώς η δουλειά τους συνεισφέρει στην ικανοποίηση των πελατών και την επιτυχία της εταιρείας. Η εμπιστοσύνη που δείχνει η SAS στους εργαζόμενούς της τους ωθεί να αναγνωρίσουν τις προκλήσεις και κινητοποιηθούν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τέλειο λογισμικό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s