ΣΕΤΕ: Ο τουρισμός στη νέα κοινωνική & οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα. Προτεραιότητα στην Κυβέρνηση – Συνείδηση στην κοινωνία

Η χώρα μας διέρχεται μια οικονομικά και κοινωνικά πρωτόγνωρη περίοδο που προφανώς επηρεάζει άμεσα και τον τουρισμό. Το 2010 ξεκίνησε με μια πρωτοφανή αρνητική διεθνή δημοσιότητα για τη χώρα μας. Στη συνέχεια η δυσφήμηση εντάθηκε ως αποτέλεσμα των πέρα από κάθε λογική ενεργειών κομματικών και συνδικαλιστικών μειοψηφιών. Όταν το ζητούμενο είναι η ανάδειξη και η υποστήριξη του μοναδικού τομέα της οικονομίας μας που μπορεί να αποδειχθεί ανταγωνιστικός με διεθνείς όρους, είναι προφανώς προαπαιτούμενη, τόσο η κοινωνική συναίνεση, όσο και η κυβερνητική προσήλωση σε αυτόν το στόχο.

Με άλλα λόγια, το ζητούμενο είναι η ουσιαστική ένταξη του τουρισμού στις απόλυτες αναπτυξιακές προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο τουρισμός, ως τομέας της οικονομίας: εξωστρέφεια, άφθονη πρώτη ύλη, ταχεία ανταποδοτικότητα και διάχυση σε όλη την επικράτεια, κυρίως σε επίπεδο απασχόλησης, τον καθιστούν τον πλέον ενδεδειγμένο παράγοντα για την ουσιαστική αναστροφή των αρνητικών επιδόσεών μας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Επιπλέον, ο τουρισμός είναι από τους τομείς της οικονομίας που επιδεικνύουν ισχυρά αντανακλαστικά στις ανοδικές φάσεις των οικονομικών κύκλων. Από την αρχικά ρομαντική προσέγγιση – θεώρηση του τουρισμού εκ μέρους της πλειοψηφίας των Ελλήνων, σήμερα το σύνολο της κοινωνίας αναγνωρίζει ότι ο τουρισμός είναι ένα σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό φαινόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, επελέγη η θεματολογία του Συνεδρίου: «Ο τουρισμός στη νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα. Προτεραιότητα στην Κυβέρνηση – Συνείδηση στην κοινωνία»

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε το site του ΣΕΤΕ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s