1ο Private Equity Συνέδριο

Συνέδριο Private Equity

Συνέδριο Private Equity

1ο Private Equity Συνέδριο

26 Οκτωβρίου 2010,

Γεννάδειος Σχολή (Αναπήρων Πολέμου 9) –Κολωνάκι.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώθηκε το Private Equity Forum με τεράστια επιτυχία και με τη συμμετοχή 180 συνέδρων μεταξύ άλλων τραπεζιτών, venture capitalists, νέους επιχειρηματίες, συμβούλους επιχειρήσεων, πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αξιωματούχων κρατικών οργανισμών, διαχειριστών κεφαλαίων, επικεφαλής family offices και άλλων.

Κοινό σημείο που έγινε αποδεκτό από όλους τους ομιλητές είναι οι τεράστιες δυνατότητες που έχουν οι νέοι επιχειρηματίες της Ελλάδος να πετύχουν και να ξεπεράσουν τα γεωγραφικά φυσικά σύνορα.

Στο πρώτο πάνελ, συζητήθηκαν οι λόγοι που η τεχνολογική καινοτομία, η εμπορική επιτυχία και το venture capital έχουν περιορισμένη επιτυχία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Καλέκο, βετεράνο στο είδος του Venture Capital με εμπειρία άνω των 30 ετών στη συγκεκριμένη βιομηχανία,  τα Ελληνικά venture funds είναι πολύ μικρά και οι  Έλληνες venture capitalists δεν έχουν πείρα με εταιρείες υψηλής τεχνολογίας ενώ ταυτόχρονα τα κεφάλαια υψηλού ρίσκου τελικά δεν ρισκάρουν! Δόθηκε έμφαση επίσης από τη κ. Φαρμάκη στο πόσο πίσω έχει μείνει η Ελλάδα στη βιομηχανία των startups καθώς οι επενδύσεις έναντι του ΑΕΠ της ανέρχονται στο 0,002% σε σχέση με αυτό της Αγγλίας που φτάνει το 0,224% του ΑΕΠ της.

Ο κ. Πηλίτσης ανέφερε ότι προϋπόθεση για επιτυχία είναι ο συνδυασμός 3 παραγόντων: α) Το Διεθνές know how – τεχνογνωσία Private Equity/Venture Capital, β) Κατανόηση τρόπου λειτουργίας των Ελλήνων Επιχειρηματιών και γ) Εμπειρία στους συγκεκριμένους Κλάδους/Αγορές. Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι οι ελληνικές εταιρείες θα χρειαστούν πολύ σύντομα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια καθώς και υποστήριξη σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης εκτός της ελληνικής αγοράς.

Στο δεύτερο πάνελ, οι ακροατές του συνεδρίου είχαν το προνόμιο να ακούσουν αληθινά επιχειρηματικά μοντέλα από αξιόλογους επιτυχημένους νέους έλληνες επιχειρηματίες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Αυστραλία και Αγγλία. Ο κ. Κορρές έκανε σαφές ότι μεταξύ άλλων, λόγω της εκτεταμένης χρήσης των βοτάνων στα προϊόντα του, παρέχει τη δυνατότητα απασχόλησης σε εργαζόμενους σε πολλές περιοχές της Ελλάδος δημιουργώντας ταυτόχρονα καινοτόμα προϊόντα με εμπορική επιτυχία παγκοσμίως. Ο κ. Πάρθημος έδωσε την εικόνα της προσωπικής του προσπάθειας μεγαλώνοντας μία εταιρεία τεχνολογίας στην παγκόσμια αγορά με έδρα την Αυστραλία. Ο κ. Μήτκας επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει γεφύρωση των επιχειρήσεων με τα πανεπιστήμια στην ελληνική αγορά. Ο κ. Παλατζιάν μετέφερε την εμπειρία του από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες, του entrepreneur και του Venture Capitalist ενώ ο κ. Στρατάκης έδωσε την εικόνα του πως είναι μία εταιρεία στη Θεσσαλονίκη μπορεί και δημιουργεί ένα προϊόν πρωτότυπο με παγκόσμια εμβέλεια.

Στο τρίτο πάνελ-Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, συμμετείχαν παράγοντες του κράτους και της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και της αγοράς από την Ελλάδα και τη Silicon Valley. Ο κ. Σταικούρας από την αξιωματική αντιπολίτευση και η κ. Λογοθέτη Ειδ. Γραμματέας Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΕΞ  κατέστησαν σαφές ότι η υποστήριξή τους σε ενέργειες που αφορούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα είναι δεδομένη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα μας.

Ο κ. Σιώκος, επικεφαλής του Private Equity, Asset Management και Wealth Management της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα θεσμικά προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, όπως έλλειψη νομικών γνώσεων και δομής, απόλυτα αρνητική υποδομή για επενδύσεις, έλλειψη εκπαίδευσης και εμπειρίας και έντονη γραφειοκρατία. Ο καθηγητής κ. Μακιός, αναφέρθηκε στο Corallia την Ελληνική Πρωτοβουλία Συνεργατικών Σχηματισμών (Clusters) ως εργαλείο ενίσχυσης της Καινοτομίας, της Επιχειρηματικότητας και της Εξωστρέφειας. Ο κ. Κατσιούλας, σύμβουλος σε Startups Entrepreneurs και VCs στη Silicon Valley επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορούσε να δημιουργήσει και να σταθεί επάξια στο παγκόσμιο χώρο εάν θα εκμεταλλευόταν την τεχνολογία για την δημιουργία μίας ανταγωνιστικής πλατφόρμας ανάπτυξης.

H Financial-Academy ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Ιούνιο του 2010 με σκοπό να παρέχει εκπαίδευση στους επαγγελματίες της αγοράς από άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται είτε στην ελληνική αγορά είτε εκτός αυτής. Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο πεδίο γρήγορης επιμόρφωσης  γνωστικών αντικειμένων με σκοπό την εφαρμογή τους στην πράξη από τους συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Το συνέδριο με τίτλο «Μετατρέποντας την Κρίση σε Ευκαιρίες για την Ελλάδα» ανέδειξε πετυχημένα τις τεράστιες ευκαιρίες που υπάρχουν για τη χώρα μας και συγκεκριμένα κατά την περίοδο της κρίσης.

To συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πειραιώς Equity Advisors της Τράπεζας Πειραιώς, της ΝΟΚΙΑ της PEPSICO, του ΤΑΝΕΟ και με υποστηρικτές το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Online Χορηγοί: Derivatives.gr & Capital.gr

Online Υποστηρικτές: Kariera.gr VRS, Tradeview, nautilia.gr, wtmnews.gr, Palo.gr

Business Analytics Χορηγός: Inventive

Χορηγός Δημοσίων Σχέσεων: Action Global Communications

Χορηγός Τηλεόρασης: Channel 9

Χορηγός Ραδιοφώνου: Ράδιο 989

Χορηγοί Έντυπης Επικοινωνίας: International Herald Tribune & Κεφάλαιο

Χορηγός Εκτυπώσεων: All4Ad

Επιστημονικοί Συνεργάτες: Alba, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνική Εταιρεία Συστημικών Μελετών.


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s