Επιστολή παραπόνων προς εργοδότες

Επιστολή παραπόνων προς εργοδότεςΑπό: Υποψήφιος μέλος Kariera.gr

Προς: Kariera.gr        

Είμαι μία εκ των εγγεγραμμένων μελών της ιστοσελίδας kariera.gr. Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα σας σε καθημερινή βάση και θεωρώ ότι είναι ενημερωμένη και πληροφοριακή σε ικανοποιητικό επίπεδο. Θα ήθελα όμως, αν μου επιτρέπεται, να κάνω κάποια σχόλια.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά το παρελθόν, αλλά και πολύ πρόσφατα, έχω στείλει το βιογραφικό μου σε αρκετές δημοσιευμένες – από το Kariera.gr – εργασιακές θέσεις, λάμβανα βεβαιώσεις για την παράδοση του βιογραφικού μου από το ίδιο το kariera.gr, ενώ θα περίμενε κανείς, να υπάρχει παράλληλα επιβεβαίωση και από την αρμόδια εταιρεία στην οποία αποστέλλεται το βιογραφικό. Με τον τρόπο αυτό πιστοποιείται η λήψη του βιογραφικού από την εκάστοτε εταιρεία ενισχύοντας έτσι, την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της ιστοσελίδας. Επιπλέον, είναι μια συνήθης πρακτική που ακολουθείται σε παρόμοιες ιστοσελίδες του Ευρωπαϊκού χώρου στις οποίες είμαι επίσης μέλος καθώς δεν θέτω γεωγραφικούς περιορισμούς στην εύρεση επαγγελματικής θέσης.

Δευτερευόντως, αν ανατρέξει κανείς στις πληροφορίες που αναφέρονται σχετικά με μια εργασιακή θέση, θα δει ότι η πλειοψηφία των εταιρειών δίνουν έμφαση κυρίως στο προφίλ της εκάστοτε εταιρείας, ενώ η περιγραφή των καθηκόντων της θέσης είναι γενικόλογη, αναφέροντας ελάχιστα ουσιαστικά στοιχεία τόσο για τα καθήκοντα, όσο και για άλλα ζητήματα όπως ασφάλιση, ωράριο, μετακινήσεις και εργασιακό περιβάλλον.

Τέλος, θα ήταν καλό να παρέχετε και ενημέρωση σχετικά με τη μισθολογική κατάσταση των θέσεων εργασίας για κάθε συμβεβλημένη εταιρεία, τουλάχιστον, για τα εγγεγραμμένα μέλη της ιστοσελίδας. Με τον τρόπο αυτό, εξυπηρετείτε τους ενδιαφερόμενους για τυχόν συγκρίσεις μεταξύ των εταιρειών. Αξίζει να αναφέρω ότι, το ίδιο μοντέλο ακολουθείται σχεδόν σε όλες τις Ευρωπαϊκές ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας στις οποίες η μισθολογική ενημέρωση είναι πρωταρχικής σημασίας, δεδομένου ότι οι αποδοχές αποτελούν ένα κίνητρο για το εξειδικευμένο εργασιακό προσωπικό.

Θα αναμένω τα δικά σας σχόλια στις παραπάνω επισημάνσεις.

Με ιδιαίτερες ευχαριστίες.

Advertisements

3 thoughts on “Επιστολή παραπόνων προς εργοδότες

  1. Ο λόγος που κοινοποιήσαμε αυτή την επιστολή είναι για να εκθέσουμε στους εργοδότες και την άποψη της άλλης πλευράς σε θέματα όπως η ανάγκη χρήσης απαντητικών επιστολών και η ανάγκη να γίνουμε όλοι λίγο πιο ευρωπαίοι σε θέματα όπως η αναγραφή των παρεχόμενων αποδοχών. Ιδιαίτερα η αναφορά των αποδοχών αποτελεί ταμπού για τις ελληνικές επιχειρήσεις χωρίς σοβαρό λόγο εκτιμώ. Η ιδέα για τη μορφοποίηση της συνοδευτικής επιστολής σημειώνεται και θα εξεταστεί. Στο kariera.gr πάντως χρησιμοποιούμε την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η μητρική μας εταιρία μας σε όλο τον κόσμο. Και προσωπικά δεν πιστεύω ότι τεχνολογικά υπάρχει υστέρηση των jobsites στην Ελλάδα.

  2. Ο/Η Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα…Παρά το γεγονός ότι οι ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας αποτελούν ΚΑΙ στην Ελλάδα πια το πρωταρχικό εργαλείο για την αναζήτηση εργασίας, οι ελληνικές είναι πολύ πίσω ακόμη σε σχέση με αντίστοιχες ευρωπαικές. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία επιλογή μορφοποίησης κειμένου της συνοδευτικής επιστολής παρά το γεγονός ότι η ιστοσελίδα δίνει ιδιαίτερη έμφαση σ’αυτή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s