Διεθνής Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Στρατηγικής

Global Management Chalenge

Global Management Chalenge

Μια δυναμική ομάδα φοιτητών από την Ελλάδα στο Διεθνή Τελικό του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας  Global Management Challenge

Τέσσερις νέοι από το Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το ΑΤΕΙ Αθήνας, συνθέτουν την πιο δυνατή επιχειρηματική ομάδα που ανέδειξε ο φετινός διαγωνισμός Global Management Challenge. Η νεανική επιχειρηματικότητα είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη μιας νέας οικονομίας και θετικής τροχιάς της Ελλάδας. Για 6η συνεχή χρόνια δόθηκε η ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση «εικονικών» επιχειρήσεων μέσα από το διεθνές πρόγραμμα, τον επιχειρηματικό διαγωνισμό Global Management Challenge.

Ο 6ος  Τελικός Ελλάδας Global Management Challenge ολοκληρώθηκε ανακηρύσσοντας νικήτρια την φοιτητική ομάδα Big4 που αποτελείται από τους φοιτητές : Εμμανουήλ Δουλγεράκη και Παναγιώτη Ανδρεάδη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Χρήστο Ξυνόγαλο από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Βασίλη Ντοβαντζή από το ΑΤΕΙ Αθήνας. Η ομάδα Big4 ταξιδεύει στο Μακάο της Κίνας για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνή Τελικό που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 34 χωρών.

Τη βράβευση της νικήτριας ομάδας έκανε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, κ. Γιάννης Λιβανός ο οποίος εξέφρασε το την υποστήριξη της Γραμματείας σε ένα θεσμό που προάγει την ανταγωνιστικότητα, υποστηρίζει το «επιχειρείν» και προωθεί τη γνωριμία του επιχειρηματικού κόσμου με τους πιο αξιόλογους φοιτητές.

Την 2η θέση κατέλαβε η ομάδα Joneses από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με χορηγό την εταιρεία Astra Zeneca. Τρίτη στην κατάταξη βρέθηκε η ομάδα G-5, επίσης φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αλλά και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με χορηγό την εταιρεία CIVITAS.

National Final

Η αντίδραση της νικήτριας ομάδας κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 6ου διαγωνισμού Ελλάδας Global Management Challenge.

National Final

Η βράβευση της νικήτριας ομάδα του 6ου διαγωνισμού Ελλάδας Global Management Challenge, Big4. (από αριστερά) 1. η νικήτρια ομάδα του GMC, Big4 (Χρήστος Ξυνόγαλος, Εμμανουήλ Δουλγεράκης, Βασίλειος Ντοβαντζής, Παναγιώτης Ανδρεάδης)

Ο συναγωνισμός των νέων μέσα από το GMC γίνεται κάθε χρόνο και πιο ενδιαφέρον καθώς συμμετέχουν στελέχη από ελληνικές επιχειρήσεις, εντός και εκτός Ελλάδας παράλληλα με φοιτητικές ομάδες από τα Πανεπιστήμια της χώρας από Έλληνες των ξένων πανεπιστημίων.

Στην ζωντανή ανταγωνιστική αγορά που δημιουργείται ειδικά για το GMC στο internet βρέθηκαν αντιμέτωπες ομάδες από το Cambridge, την Οξφόρδη, το Rotterdam, από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, αλλά και από επιχειρήσεις όπως η Coca Cola 3E, Interamerican, Αccenture, ΤΙΤΑΝ Αιγύπτου και Eurobank.

Ο διαγωνισμός έγινε πραγματικότητα χάρη στην υποστήριξη και συμμετοχή των επιχειρήσεων : Accenture, Astra Zeneca, Coca Cola 3E, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank EFG, Interamerican, Microsoft, PricewaterhouseCoopers, S&B, SONY, ΤΙΤΑΝ Egypt, Toyota

Μέσα από το Global Management Challenge, για 2η χρονιά, θα απονεμηθεί μια υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA αξίας 12.000€ σε έναν από τους αξιόλογους νέους της χώρας μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Λίγα λόγια για το διεθνή διαγωνισμό Global Management Challenge

Το Global Management Challenge αποτελεί θεσμό διεθνώς καθώς διοργανώνεται τα τελευταία 32 έτη με ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή κρατών και διαγωνιζομένων. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε 34 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Ο Διαγωνισμός έρχεται να καλύψει την ανάγκη για πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις ώστε να ξεχωρίσουν οι επιτυχημένοι αυριανοί managers και επιχειρηματίες.

Το σύνολο του διαγωνισμού διεξάγεται μέσω internet στο site www.worldgmc.com/greece. Οι ομάδες διοικούν εικονικές επιχειρήσεις σε όλους τους λειτουργικούς τομείς, βασιζόμενες σε ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο λογισμικό προσομοιωτή. Οι διαγωνιζόμενοι βιώνουν μια μοναδική εμπειρία εξάσκησης στη διοίκηση μιας επιχειρήσεις σε ένα δυναμικό ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται στο Διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:

mindset, κ. Βικτώρια Μαχαιριανάκη, τηλ. 210 80 71 205, email: vm@mindset.com.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s