Στην Κίνα στρέφονται τα στελέχη του μεταποιητικού κλάδου

Growth Reimagined: Industrial Manufacturing Survey

Growth Reimagined: Industrial Manufacturing Survey

Πρώτη στη λίστα των σημαντικότερων χωρών για τον τομέα της βιομηχανικής μεταποίησης κατατάσσεται η Κίνα, ενώ η διαρροή εγκεφάλων είναι η υπ’ αριθμόν ένα ανησυχία για τον κλάδο.

Τα πορίσματα αυτά προκύπτουν από την έρευνα της PwC με τίτλο «Growth Reimagined: Industrial Manufacturing Survey (IM)». Στην ετήσια αυτή μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 1.200 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων και κατασκευαστές από 69 χώρες.

Ειδικότερα, στην ερώτηση της PwC «ποιες χώρες θεωρείτε ως σημαντικότερες σε ότι αφορά στην ανάπτυξη τα επόμενα τρία χρόνια», πρώτη στη λίστα κατατάσσεται η Κίνα με 58% ενώ ακολουθούν η Ινδία με 32% και στη συνέχεια οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο με 8%. Στη λίστα περιλήφθησαν 59 χώρες, 27 από τις οποίες πήραν μηδενική βαθμολογία.

Όσο για τα ζητήματα που προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία στα ηγετικά στελέχη των επιχειρήσεων είναι η ζήτηση εκ μέρους των πελατών, η αβεβαιότητα σε σχέση με την οικονομική ανάπτυξη και η ραγδαία μείωση του ταλαντούχου προσωπικού.


Σε ότι αφορά το μέλλον, οι αναδυόμενες αγορές θα αποτελέσουν, σύμφωνα με την έκθεση, βασική πηγή για εξεύρεση ταλαντούχου προσωπικού, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Ο Graeme Billings, Επικεφαλής Παγκόσμιου Κλάδου Βιομηχανικών Προϊόντων της PwC, δήλωσε σχετικά: «Ο πόλεμος για προσέλκυση ταλαντούχου προσωπικού είναι ιδιαίτερα έντονος σε ραγδαία αναδυόμενες αγορές. Ως εκ τούτου, πολλές επιχειρήσεις επιταχύνουν την απόσπαση βασικών εργαζομένων στο εξωτερικό. Ο αριθμός διεθνών αποσπάσεων στις πολυεθνικές έχει αυξηθεί κατά 25% την τελευταία δεκαετία και η PwC προβλέπει ότι θα σημειώσει περαιτέρω αύξηση κατά 50% τα επόμενα δέκα χρόνια.»

Καθώς η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να ανακάμπτει από τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 75 ετών, τα ηγετικά στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν ότι η ανάκαμψη θα προέλθει από τις αναδυόμενες αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, και ιδιαίτερα την Κίνα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s