Το LinkedIn στο χρηματιστήριο

«Ψήφο» στην κοινωνική δικτύωση έδωσαν πριν λίγες ημέρες οι επενδυτές.  Το δρόμο για το χρηματιστήριο… άνοιξε η εισηγμένη πλέον εταιρεία LinkedIn Corp, οι μετοχές της οποίας σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο από τα 45 δολάρια στα 94,25. Το LinkedIn αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το facebook και το twitter παραμένει το νούμερο ένα επαγγελματικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης. Υποψήφιοι που αναζητούν δουλειά και εργαζόμενοι, από 200 χώρες του κόσμου, μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ ανεβάζοντας στην ιστοσελίδα το βιογραφικό τους με στόχο να τραβήξουν το ενδιαφέρον των εργοδοτών ή επεκτείνουν το δίκτυο των επαφών τους. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας. Σήμερα απασχολεί 1.288 εργαζομένους και η αξία της κυμαίνεται γύρω στα 10 δισ. δολάρια. Όσο για τους εγγεγραμμένους χρήστες του LinkedIn αυξάνονται αλματωδώς. Σύμφωνα με τα στελέχη του δικτύου κάθε ένα δευτερόλεπτο προστίθεται και ένα νέο μέλος. Πλέον ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 102 εκατ. και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν σύντομα, μια που οι επικεφαλείς έχουν βάλει στο μάτι την Κίνα.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές του LinkedIn είναι ο Ρέιντ Χόφμαν, ένας εκ των συνιδρυτών και πρόεδρος της εταιρείας και ο Τζεφ Γουάινερ ο CEO του κολοσσού της κοινωνικής δικτύωσης.

Η «αξία» του 44χρονου Ρέιντ Χόφμαν απογειώθηκε μετά την είσοδο του LinkedIn στο χρηματιστήριο, αφού άγγιξε τα 1,8 δισ. δολάρια με βάση την αξία της μετοχής. Βέβαια αυτό που τον χαρακτηρίζει δεν είναι μόνο η περιουσία του, αλλά το διαφορετικό προφίλ που διαθέτει σε σχέση με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες και μεγαλοστελέχη της Silicon Valley. Είναι ο μεγαλύτερος ηλιακά, διακρίνεται για τις επικοινωνιακές του ικανότητες, έχει τη φήμη του έξυπνου επενδυτή και έχει αποστάσει τον τίτλο του «Μίδα του ίντερνετ» μια που ότι πιάνει γίνεται «χρυσός». Για την ακρίβεια έχει επενδύσει σε περίπου 80 ανερχόμενες εταιρείες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων είναι οι: Facebook, Zynga, Flickr, Digg, Last.fm, Ping.fm, κ.α., που στην πορεία τα πήγαν μια χαρά. O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Τζεφ Γουάινερ, είναι το δεύτερο δυνατό πρόσωπο του LinkedIn. Τη θέση αυτή ανέλαβε πριν από δύο χρόνια, τον Ιούνιο του 2009, παίρνοντας μεταγραφή από τη Greylock Partners. Νωρίτερα είχε συνεργαστεί με την Accel Partners, ενώ για περισσότερα από εφτά χρόνια εργαζόταν στη Yahoo και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s