Θερινό σχολείο του ευρωπαϊκού συνδέσμου συμβουλών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

FEDORA - Modern Times: Counseling in the 21st Century

FEDORA - Modern Times: Counseling in the 21st Century

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει την τιμή να φιλοξενήσει από 16 έως 18 Ιουνίου 2011 το Θερινό Σχολείο Συμβουλευτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συμβούλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, FEDORA. Το θέμα του Θερινού Σχολείου της FEDORA είναι «Modern Times: Counseling in the 21st Century».

H FEDORA έχει καθιερωθεί ως θεσμός εδώ και δύο δεκαετίες στο χώρο της συμβουλευτικής για την Ανώτατη Εκπαίδευση και συγκεκριμένα στην Επαγγελματική Συμβουλευτική (Career Counseling), στην Ψυχολογική Συμβουλευτική (Psychological Counseling), στην Εκπαιδευτική Συμβουλευτική (Educational Counseling) και στη Συμβουλευτική Ατόμων με Αναπηρίες (Inclusion – Equal Opportunities Counseling) με στόχο την υποστήριξη φοιτητών και ατόμων με αναπηρίες που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Παράλληλα, η FEDORA αποτελεί σημείο συνάντησης και αναφοράς για επαγγελματίες συμβούλους από όλα τα μέρη του κόσμου, προσφέροντάς τους, στο πλαίσιο διοργάνωσης συνεδρίων, θερινών σχολείων κλπ., τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός διεπιστημονικού, ανοιχτού και εποικοδομητικού διαλόγου. Η FEDORA επίσης αποτελεί σημείο αναφοράς για θέματα συμβουλευτικής σημαντικών, διεθνών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων (European University Association).

Τα Θερινά Σχολεία της FEDORA διοργανώνονται ανά διετία σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις. Φέτος, για πρώτη φορά, το Θερινό Σχολείο της FEDORA θα διοργανωθεί στην Ελλάδα.

Το Θερινό Σχολείο FEDORA απευθύνεται σε επαγγελματίες συμβούλους που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, επιστήμονες που ασχολούνται ερευνητικά ή/και πρακτικά με τη Συμβουλευτική και, για πρώτη φορά, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες Συμβουλευτικής.

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα αποτελείται από α) κεντρικές διαλέξεις με διακεκριμένους ομιλητές, ειδικούς στη συμβουλευτική, καθώς και έγκριτους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και β) θεματικά συμπόσια, όπου ομάδες συμβούλων θα παρουσιάζουν και θα αναλύουν θέματα σχετικά με κάποιο τομέα της Συμβουλευτικής.

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εγγραφή στο Θερινό Σχολείο, το κόστος συμμετοχής, το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου, τη διαδικασία υποβολής πρότασης κλπ. στο Δικτυακό Τόπο του Θερινού Σχολείου, http://www.fedorasu2011.eu/ ή να απευθύνονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τηλ. 26510 07148, 07278, email: info@fedorasu2011.eu.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s