Ο Γιώργος Κώτσαλος της Interamerican, Manager of the Year 2011

Η 10η απονομή του καταξιωμένου πλέον στην ελληνική αγορά Βραβείου Manager of the Year της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, -παρουσία 300 εκπρωσώπων του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού, δημοσιογραφικού και πολιτικού χώρου – χαρίζοντας τον τίτλο του πιο πετυχημένου manager για το 2011 στον κ. Γιώργο Κώτσαλο, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Interamerican.
«Είχα την τύχη στα δύσκολα –για τα οποία προφανώς αξιολογήθηκα ως επαρκής- να μην είμαι μόνος μου. Στην εταιρία που διευθύνω, την Interamerican, είχα δίπλα μου στον τραχύ δρόμο της αγοράς το 2011 ένα στρατό αφοσιωμένων ανθρώπων, με κοινή πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο. Και το καλύτερο είναι πάντα αυτό που σου χαρίζει έναν ήσυχο ύπνο τη νύχτα και την ημέρα σου δίνει το δικαίωμα μιας προσδοκίας», τόνισε ο κ. Κώτσαλος, παραλαμβάνοντας το βραβείο του. Για να επισημάνει στη συνέχεια πως «στο ελληνικό επιχειρείν οι ζωτικοί θύλακες είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μιλώντας ως στέλεχος μιας μεγάλης, πολυεθνικής εταιρίας, θέλω να τονίσω ότι πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Ενώ αναφερόμενος στην κρίση είπε χαρακτηριστικά «Αποτελεί μονόδρομο το να γίνουμε από παθητικοί θεατές των συνεπειών της κρίσης, ενεργητικοί πρωταγωνιστές εξελίξεων που θα σηματοδοτήσουν την αναστροφή της κατάστασης, την ανάταξη του τόπου μας. Να καθορίζουμε εμείς τις εξελίξεις και όχι οι εξελίξεις εμάς».
Κατά τη διάρκεια της απονομής, μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του πρόεδρου του ΔΣ της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνου Λαμπρινόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε με τη ρήση του Αβραάμ Λίνκολν, «Το παράδειγμα δεν είναι το κυριότερο όπλο σου στην προσπάθεια να επηρεάσεις ανθρώπους. Είναι το μόνο όπλο σου».
Το βραβείο «Manager of the Year» προκηρύχθηκε για πρώτη φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΔΕ το 2002 και απονέμεται σε πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο ή γενικό διευθυντή εταιρίας ή οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s