Το 2ο Startup Live Athens στις αρχές του καλοκαιριού

Το δεύτερο τριήμερο επιχειρηματικότητας, από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου, διοργανώνει στην Αθήνα, το Startup Live Athens. Η διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί στο ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, στοχεύει στην ενίσχυση των τομέων της πολιτιστικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, -οι οποίοι λιγότερο γνωστοί στην χώρα μας- με την υποστήριξη μεντόρων και κριτών που διαθέτουν εμπειρίες από την ελληνική και διεθνή αγορά.Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται ως εξής: Οι υποψήφιοι νέοι επιχειρηματίες που καταθέτουν ιδέες στα πρώτα ή πιο προχωρημένα στάδια υλοποίησης θα κληθούν πριν το τριήμερο να συμμετάσχουν στο λεγόμενο pitch training που θα τους προετοιμάσει να παρουσιάσουν την προσπάθεια τους σε 90 δευτερόλεπτα στην αρχή του τριημέρου. Στόχος είναι να εξελίξουν την προσπάθειά τους έτσι ώστε να παρουσιάσουν στην τρίλεπτη παρουσίαση εν όψει κριτών και κοινού στο τέλος του τριημέρου. Οι καλύτερες τρεις ιδέες θα βραβευτούν, ενώ ένα από τα έπαθλα που θα λάβουν οι νικητές είναι ένα εισιτήριο για το Pioneers Festival, το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ επιχειρηματικότητας το ερχόμενο φθινόπωρο στην Βιέννη. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όποιον ή όποια ομάδα είναι είτε στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης είτε στα πρώτα βήματα υλοποίησης ιδεών στους τομείς κοινωνικής και πολιτιστικής επιχειρηματικότητας.

Ανάμεσα στα ονόματα των μεντόρων είναι ο Αλέξης Κομσέλης, Director του ALBA Hub for Enterprise & Development και η Gabriela Albescu, Managing Director του The Hub Worldwide. Ενώ μεταξύ των κριτών είναι ο Θεόφιλος Βασιλειάδης, συνιδρυτής του Kariera.gr και της GroupIMI, και ο Τάσος Παγκάκης, Head of Communications, Ericsson Hub Southeastern Europe.

Το Startup Live Athens είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διοργανώνεται από μία ομάδα εθελοντών με επαγγελματική και επιχειρηματική εμπειρία, ενώ η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Startup Greece, του British Council, Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Global Shapers Athens Hub, και του Starteurope.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s