HR FORUM 2012 και πρωτοβουλία για τους ανέργους από το ΣΔΑΔΕ

Το δέκατο κατά σειρά ετήσιο συνέδριό του, το HR FORUM 2012 διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας στις 7 Ιουνίου 2012 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: «From  HR Alert to HR Resilience». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ενώ επιστημονικοί συνεργάτες είναι το Alba Business Graduate School και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης του HR FORUM συνδέεται με τη μετάβαση από την ανάγκη επιφυλάκης και ενεργοποίησης που απαιτούσε για τις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού η προηγούμενη χρονιά, στην ευελιξία και την ανθεκτινότητα που συνιστούν προτεραιότητες για τις επιχειρήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνές επίπεδο.  Οι συνεχείς αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να διαμορφώνουν δυσκολίες για τις επιχειρήσεις, απαιτούν πλέον εξισορρόπηση και ανάπτυξη των συστημάτων ύστερα από τις έντονες «αναταράξεις» και ιδιαίτερα στα θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Στα θέματα του συνεδρίου του 2012 περιλαμβάνονται οι ανάγκες και προτεραιότητες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, η έννοια της ανθεκτικότητας και της ευελιξίας στο σημερινό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον και η καθοδήγηση επιτυχημένων ομάδων, η έννοια της ηγεσίας με χρονικό ορίζοντα το 2030, ο τρόπος με τον οποίο χτίζονται οι επιτυχημένες ομάδες στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, η σχέση συνεργασίας CEO & ΗR για την επίτευξη των εταιρικών στόχων και νέες ιδέες από τους μελλοντικούς ηγέτες του HR.
Με αφορμή τη δέκατη διοργάνωση του συνεδρίου, η Πρόεδρος του ΣΔΑΔΕ  κ. Μάρθα Μυλωνά-Οικονομάκου δήλωσε: «Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε για τη χώρα μας, την οικονομία, τις επιχειρήσεις, πραγματοποιούμε το HR FORUM 2012, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
Από την πλευρά μας, ως  επαγγελματίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού οφείλουμε να επικεντρώσουμε σε μια ουσιαστική συζήτηση στα θέματα του επαγγέλματός μας, να διατηρήσουμε την ενεργητικότητα και το ρόλο μας και να λειτουργήσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα  για το μέλλον του κλάδου μας, των επιχειρήσεων, της χώρας μας.
Παράλληλα, με τη στήριξη της ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΕ, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία με θέμα τη στήριξη του δικαιώματος της εργασίας μέσω της παροχής «Δωρεάν εκπαίδευσης σε θέματα αναζήτησης εργασίας» σε άνεργα στελέχη ή νέους ανέργους με τη μορφή επαναλαμβανόμενων ανοιχτών workshops στα οποία επαγγελματίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε εθελοντική βάση θα προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία από την αγορά εργασίας.»

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η έρευνα του
EAPM και της Boston Consulting Group με τίτλο “Creating People Advantage 2011” με θέμα τις ανάγκες και προτεραιότητες των επιχειρήσεων στα θέματα HR Management. Η έρευνα πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια από το European Association for People Management (EAPM), του οποίου μέλος είναι ο ΣΔΑΔΕ και την Boston Consulting Group.  Επίσης, θα παρουσιαστεί από την SARGIA Partners ξεχωριστή  έρευνα που καταγράφει τις απόψεις της κοινότητας του HR στην Ελλάδα σχετικά με το θέμα της ανθεκτικότητας.

Δύο ξεχωριστές προσωπικότητες από το χώρο της συμβουλευτικής των επιχειρήσεων, η κ. Yvonee Sell, επικεφαλής για τα θέματα ηγεσίας και ταλέντου της HAY Group στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία και ο κ. Bernardus Holtrop, εξειδικευμένος Σύμβουλος (Principal) της Linkage θα μιλήσουν στο συνέδριο για την ηγεσία με ορίζοντα το 2030 και την καθοδήγηση επιτυχημένων ομάδων σε περιόδους ανάγκης ανθεκτικότητας.

Τέλος, σε στρογγυλό τραπέζι, μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Ελλάδας (ΕΑΣΕ) με συντονιστή τον  καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Αξαρλόγλου θα συζητήσουν με βάση τις παρούσες οικονομικές συνθήκες)  την άρρηκτη σχέση συνεργασίας CEO & ΗR για την επίτευξη των εταιρικών στόχων ενώ το τελευταίο μέρος του συνεδρίου ανήκει στους «Future HR Leaders», τις  Ομάδες Μεταπτυχιακών Τμημάτων του ΑLBA και της ΑΣΟΕΕ που θα  μεταφέρουν νέες ιδέες σχετικά με την κατανόηση της γενιάς Υ και τα συστήματα επιβράβευσης. Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνει ο κ. Χάρης Κυριαζής, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Χρυσός χορηγός του συνεδρίου είναι  η METLIFE ALICO και μεγάλοι χορηγοί  οι ADECCO, EUROBANK BUSINESS SERVICES, EDENRED. Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι HAY GROUP, LINKAGE και SARGIA και υποστηρικτές οι DYNARGIE, HELLAS EAP, BENEFIT EDU, KARIERA.GR. Επίσημος χορηγός δημοσιότητας είναι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το HR PROFESSIONAL, το OPUS, το PEOPLE MATTERS, το 4hr.gr.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου, μπορείτε να βρείτε στo: http://gpma.gr/hrforum2012/index.html. Για συμμετοχές επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Γραφείου ΣΔΑΔΕ, κυρία Στεφανία Οικονόμου, στα τηλ: 210 -68.24.092, email: gpma@otenet.grhttp://www.gpma.gr.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s