«Γέφυρες Απασχόλησης» – Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

Το Γραφείο Υποστήριξης της Απασχόλησης & της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας αποτελεί μία από τις υπηρεσίες του Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας «Κέντρο Κοινωνικού διαλόγου» της ΠΕΨΑΕΕ, επιστημονικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου, εποπτευόμενου από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το Γραφείο υποστηρίζει ανθρώπους με ψυχικές δυσκολίες, να βρουν εργασία και να τη διατηρήσουν, καθώς επίσης συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο εργοδοτών και με εταιρείες Ανθρώπινου Δυναμικού.
Αυτή την περίοδο υλοποιεί την Πράξη «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η πράξη αυτή στοχεύει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών πρόσβασης που έχουν τα άτομα με ψυχικές δυσκολίες στην ελεύθερη αγορά εργασίας, καθώς και στην αποτελεσματική ένταξη και παραμονή τους σε αυτή.

Στο πλαίσιο αυτής της Πράξης, θα λάβουν χώρα προγράμματα κατάρτισης ατόμων με ψυχικές δυσκολίες σε επαγγελματικά αντικείμενα, για τα οποία υπάρχει ανάγκη στην αγορά εργασίας. Η κατάρτισή τους θα περιλαμβάνει 250 ώρες πρακτικής άσκησης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Ο ρόλος της πρακτικής άσκησης είναι διττός:

α) τα άτομα θα μάθουν καλύτερα το αντικείμενο της εργασίας τους και

β) οι εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις πραγματικές δυνατότητες ενός συμπολίτη μας με πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο Δίκτυο Εργοδοτών για την Ψυχική Υγεία, το οποίο και θα λειτουργήσουν ως φορείς πρακτικής άσκησης, θα βοηθήσουν στη βελτίωση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας μιας ιδιαίτερα ευάλωτης κοινωνικά ομάδας.

Πέραν των παραπάνω, για την επιχείρηση που θα λειτουργήσει ως φορέας πρακτικής άσκησης προβλέπεται μια αποζημίωση άνω των 5.000 ευρώ για το χρονικό διάστημα των 2,5 μηνών της πρακτικής άσκησης.

Πρόσθετες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο παρακάτω αρχείο:
Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης_Πρόσθετες πληροφορίες

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s