Σταθεροποιείται η εκπαίδευση και αναπτύσσεται η τεχνολογία HR…

…σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 4ης Τριμηνιαίας Ηλεκτρονικής Έρευνας HR Pulse που καταγράφει τον παλμό και τις εξελίξεις στον ζωτικό χώρο της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Τα αποτελέσματα αυτής κυκλοφόρησαν με καταγεγραμμένα στοιχεία των ραγδαίων εξελίξεων και του παλμού του τομέα HR τους τελευταίους μήνες του 2012.

Ενδεικτικά, φαίνεται ότι συνεχίστηκαν οι μειώσεις προσωπικού, χωρίς όμως να διαφαίνονται περαιτέρω αλλαγές σε ποσοστό ανθρώπινου δυναμικού έως το τέλος του έτους. Αναφορικά με τις αποδοχές των εργαζομένων της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων, προβλέπεται ότι στο επόμενο τρίμηνο δε θα γίνει καμία αλλαγή, παρόλο που πολλές από αυτές έχουν ήδη προβεί σε μειώσεις μισθών μέσα στο 2012. Η εκπαίδευση φαίνεται να κερδίζει επενδυτική εύνοια ως προς τη δαπάνες που θα γίνουν σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, ωστόσο, το ετήσιο κόστος εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο μειώνεται. Η δαπάνες αυτές αφορούν κυρίως την ανάπτυξη τεχνικών και επιχειρηματικών ικανοτήτων, παρά στην ανάπτυξη του ατόμου και της συμπεριφοράς του. Τέλος, η παροχή συνταξιοδοτικού προγράμματος στους εργαζομένους μειώνεται ολοένα και περισσότερο στις επιχειρήσεις, ενώ αυξήθηκαν οι προσλήψεις που ευνοούν κατώτατους μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει για τα παραπάνω ο Γιώργος Χάρος, Εκτελεστικός Διευθυντής της ICAP People Solutions: «Παρόλο που συνεχίζονται οι αλλαγές στα εργασιακά και μισθολογικά, εμφανίζονται κάποια στοιχεία σταθεροποίησης στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως είναι η εκπαίδευση και το ενδιαφέρον των εταιρειών για πιο σύγχρονη και οικονομική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού μέσω της εξειδίκευσης».

Τα ευρήματα αντλήθηκαν από τις απαντήσεις επιχειρήσεων, όπου:

  • 52% είναι Ελληνικές
  • 48% είναι Διεθνείς
  • 36% έχουν τζίρο πάνω από €100+ εκατ.
  • 46% έχουν περισσότερους από 250+ εργαζομένους και
  • 27% είναι εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών/ 23% Εμπορικές/ 14% Φαρμακοβιομηχανίες/ 14% FMCG/ 9% Χρηματοοικονομικές/ 13% λοιπές

(Τα πλήρη ευρήματα της Έρευνας είναι διαθέσιμα από την ICAP People Solutions, τηλ. 2107200156/ thsmounta@icap.gr)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s