16ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού… η Επόμενη Μέρα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 16ο Συμπόσιο Ανθρώπινου Δυναμικού με τίτλο “Art Nouveau HR” που διοργάνωσε η KPMG στις 20 Φεβρουαρίου. Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Christopher Howell, ο διεθνώς αναγνωρισμένος ομιλητής και επαγγελματίας ταχυδακτυλουργός.

AWARD_WINNERSΚατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Christopher Howell χρησιμοποιώντας τη δύναμη της «μαγείας», μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει πια να σκεφτόμαστε περισσότερο δημιουργικά σε όλους τους τομείς της ζωής μας, εκπαιδεύοντας το μυαλό μας να φέρνει στην επιφάνεια ιδέες και σκέψεις πέρα από τα συμβατικά και δεδομένα. Ο ομιλητής έδειξε ότι αυτό που βλέπουμε καμιά φορά ως προφανές ίσως είναι παραπλανητικό και χρειάζεται να αναπτύξουμε μηχανισμούς εναλλακτικής σκέψης προκειμένου να είμαστε σε θέση να το ξεχωρίσουμε και να αντιδράσουμε. Στο ίδιο μήκος κύματος η κα Χάρις Περδικάρη, Πιστοποιημένη LSP Facilitator από την StrategicPlay, πραγματοποίησε ένα βιωματικό workshop, καλώντας τους συμμετέχοντες να συνεργαστούν σε ομάδες για την επίλυση προβλημάτων και την μετάδοση ιδεών και νοημάτων. Κύριος στόχος των «προκλήσεων» που προέκυψαν, ήταν να βελτιωθεί η επικοινωνία ανάμεσα σε ομάδες, να ενισχυθούν οι δεξιότητες και να αυξηθεί η δέσμευση των εργαζομένων απέναντι στη δουλειά τους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναλύθηκαν επίσης από τις δικηγόρους της εταιρείας Κ. Παπακωστόπουλος & Συνεργάτες, κ. Λιάνα Κοσμάτου και κ. Ειρήνη Ζούλη, οι αλλαγές που έχουν γίνει στην εργατική νομοθεσία μετά τα μνημόνια. Όπως φάνηκε από την παρουσίαση, σκοπός αυτών των αλλαγών είναι η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η μείωση του μισθολογικού κόστους που αποτελούν και την πρώτιστη ανάγκη των επιχειρήσεων δεδομένων των οικονομικών συνθηκών της αγοράς.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης Best Practices εταιρειών στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Ο κος Δημήτρης Ιωάννοβιτς, Head of Human Resources Ελλάδος και Βαλκανίων της Marks & Spencer, μίλησε για τα εργαλεία που χρησιμοποίησε η εταιρεία προκειμένου να ενδυναμώσει τη δέσμευση των εργαζομένων της, ενώ ο κος Κώστας Τσαλίκης, Αναπληρωτής Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Citibank Ελλάδος, ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους η τράπεζα κατάφερε να αναπτύξει στελέχη της και να κρατήσει τα ταλέντα-εργαζομένους της εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Για τα HR Metrics μίλησε κ. Βερώνη Παπατζήμου, Γενική Διευθύντρια της KPMG, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια τα εργαλεία αυτά αποτελούν σημαντικό «σύμμαχο» των στελεχών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς δίνουν τη δυνατότητα της μετρήσιμης αποδοτικότητας της δουλειάς τους, καθιστώντας τους έτσι περισσότερο στρατηγικούς συνεργάτες για την επιχείρηση.

Το Συμπόσιο έκλεισε με την ομιλία της κας Αλέκα Σκούρα, Διευθύντρια Εκπαίδευσης & Διοίκησης της Απόδοσης στην Eurobank, με θέμα «LifeSkills: It’s all about Brainwork! – H δύναμη της θετικής ψυχολογίας». Σύμφωνα με αυτή, η θετική δύναμη του μυαλού μπορεί να επηρεάσει δραστικά τον τρόπο που λειτουργούμε και αντιμετωπίζουμε προβλήματα και καταστάσεις. Κάτω από αυτή την παραδοχή λοιπόν είναι επιτακτικό να εξασκήσουμε το μυαλό μας να σκέφτεται θετικά, ώστε να μπορούμε να φτάνουμε γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τέλος, στο πλαίσιο του Συμποσίου απονεμήθηκαν για 12η συνεχή χρονιά και τα Βραβεία Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG σε εταιρείες που ανέλαβαν σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού. Οι τρεις εταιρείες που βραβεύτηκαν φέτος είναι οι Alpha Bank στην κατηγορία «Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», η AXA Ασφαλιστική στην κατηγορία «Διαχείριση της Απόδοσης, Αποδοχών και Παροχών» και η ΙnternetQ στην κατηγορία «Δημιουργία Νέου Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού».

[Ολόκληρη την ανασκόπηση του Συμποσίου, θα τη βρείτε εδώ: http://www.kpmg.com/GR/EL/Events/PM-Symposia/16-PMS/Pages/Review.aspx]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s