2ος κύκλος Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας 2013 & Τάσεις Προσλήψεων

Είναι πραγματικό το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει στην Ελλάδα; Μεταφράζεται σε προσλήψεις και οικονομική ανάκαμψη; Το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece διενεργεί έρευνα Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2ο εξάμηνο του 2013. Το online ερωτηματολόγιο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τα τέλη του Ιουλίου (www.alba.edu.gr/rci).
Στα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2013 της Πανελλήνιας Έρευνας Δείκτη Τάσεων Αγοράς Εργασίας, το 26,3% των επιχειρήσεων του δείγματος δήλωσε ότι ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού μέχρι τον Ιούνιο, ενώ άλλο ένα 32,6% θα μείωνε τους μισθούς.

Η Έρευνα διενεργείται κάθε 6 μήνες από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School και έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών, καθώς και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα. Ο 2ος κύκλος (2ο εξάμηνο) του 2013 διεξάγεται κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος-Ιούλιος 2013 με την υποστήριξη του Kariera.gr, της PEOPLECERT και του HR Professional. Το ειδικό θέμα του κύκλου αυτού αφορά την απασχολησιμότητα των νέων και πώς οι εταιρείες ενεργούν προς την ανάπτυξη και την βελτίωση της. Αποτελεί μέρος της μεγάλης έρευνας που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες με πρωτοβουλία της Citi Ελλάδος και την χρηματοδότηση του Citi Foundation.

Ο Δείκτης RCI έχει καθιερωθεί ως το βαρόμετρο της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα από το 2006 και είναι ο μοναδικός δείκτης για την χώρα μας που παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης http://euskillspanorama.ec.europa.eu.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα:

www.alba.edu.gr/rci

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα, μπορείτε να μεταβείτε στην παραπάνω διεύθυνση ή να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη κα Ζωή Κουρουνάκου, στο τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece [email: zkouroun@alba.edu.gr, τηλ: 210 8964531, ext:2212].

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s