Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στην εργασιακή καθημερινότητα

Ο Όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας που σκιαγραφεί την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην εργασιακή καθημερινότητα της χώρας μας. Η έρευνα διεξήχθη online σε δείγμα 451 ατόμων μέσω του ερευνητικού εργαλείου Digipoll της Wizzard – From Wisdom to Magic, Holistic Marketing Solutions και κατέληξε σε σημαντικά ευρήματα αναφορικά με το βαθμό και τον τρόπο με τον οποίο η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όσων παραμένουν εντός της αγοράς εργασίας, αλλά και όσων αναζητούν εργασία.

Από τους 451 συμμετέχοντες, το 55% δήλωσε ότι δεν εργάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ, από το υπόλοιπο 45%, 34% εργάζονται με σχέση πλήρους και 11% με σχέση μερικής απασχόλησης. Η πλειονότητα (59%) όσων δήλωσαν ότι εργάζονται προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ σημαντικό ποσοστό είναι δημόσιοι υπάλληλοι (23%) και ελεύθεροι επαγγελματίες (16%). Τα ευρήματα της έρευνας αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξαιτίας του γεγονότος ότι το 52% των ερωτηθέντων που εργάζονται διαθέτουν ικανή (πάνω από 10 έτη) προϋπηρεσία στην αγορά εργασίας, ενώ 45% βρίσκονται για περισσότερα από έξι χρόνια στην ίδια θέση.

Στην ερώτηση για το αν οι συνθήκες εργασίας τους κατά τα δύο τελευταία χρόνια έχουν μεταβληθεί και πώς, 68% απάντησαν ότι οι συνθήκες εργασίας τους έχουν επιδεινωθεί, 23% ότι έχουν παραμείνει ίδιες και μόνο 9% ότι έχουν βελτιωθεί. Καλούμενοι να περιγράψουν με ποιον ακριβώς τρόπο έχουν επιδεινωθεί οι συνθήκες εργασίας τα δύο τελευταία χρόνια, οι μισοί (50%) συμμετέχοντες που εργάζονται ανέφεραν ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν υποστεί μείωση μισθού, 25% δήλωσαν ότι εργάζονται πλέον περισσότερες ώρες, 14% επεσήμαναν την άσχημη ψυχολογία που επικρατεί στο περιβάλλον εργασίας τους λόγω αυξημένου στρες και του φόβου της απόλυσης/ ανεργίας και 13% αναφέρθηκαν στην έλλειψη προσωπικού. Σημαντικά ήταν επίσης τα ποσοστά που έκαναν λόγο για την αύξηση των απαιτήσεων και της πίεσης στον χώρο εργασίας αλλά και για τη μείωση του τζίρου ή των κερδών (9% σε καθεμία από τις δύο περιπτώσεις), για κακές συνθήκες εργασίας (8%), μεγαλύτερο όγκο δουλειάς (7%), καθυστερήσεις στην πληρωμή (5%) ή ακόμη και απλήρωτη εργασία (4%).

Η παραπάνω εικόνα ενισχύεται από το γεγονός ότι 45% και 42% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα επιβεβαίωσαν αντίστοιχα πως έχουν αυξηθεί ο όγκος και τα καθήκοντα/ αρμοδιότητες της δουλειάς τους, ενώ σχεδόν οι μισοί (48%) απάντησαν ότι οι οικονομικές τους απολαβές έχουν μειωθεί δυσανάλογα σε σχέση με τις απαιτήσεις και τον όγκο της εργασίας τους και 38% εξέφρασαν την αίσθηση της στασιμότητας στην εργασία τους. Ως συνέπεια των παραπάνω, 31% και 27% των εργαζόμενων ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναζητούν ήδη ή σκοπεύουν να αναζητήσουν σύντομα άλλη εργασία με καλύτερες απολαβές ή που να ανταποκρίνεται καλύτερα στα προσόντα τους.

Όσον αφορά στο ποσοστό 55% των συμμετεχόντων στην έρευνα που δεν εργάζονται, 31% βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους με τον προηγούμενο εργοδότη τους, 20% δήλωσαν νεοεισερχόμενοι στην αγορά που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν εργασία, ενώ 11% και 5% βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας όταν έκλεισε η επιχείρηση/ κατάστημα στο οποίο εργάζονταν ή ήταν ιδιοκτήτες – μόνο 5% των ερωτηθέντων που δεν εργάζονται έχουν παραμείνει εκτός αγοράς από επιλογή. Σχεδόν το ένα τρίτο (31%), μάλιστα, των μη εργαζομένων συμμετεχόντων στην έρευνα έχουν παραμείνει άνεργοι για περισσότερα από δύο χρόνια, 19% για χρονικό διάστημα μεταξύ επτά και δώδεκα μηνών, 18% για δύο χρόνια και 15% είναι άνεργοι από έναν έως και έξι μήνες. Μεταξύ των ανέργων, σημαντικό ποσοστό (23%) έχει στο ενεργητικό του 10-15 έτη προϋπηρεσία, 29% από 4-6 έτη, 18% από 1-3 έτη και 13% από 7-9 έτη.

Ερωτώμενοι για το αν συνολικά οι συνθήκες εργασίας κατά τα τελευταία δυο χρόνια έχουν αλλάξει και πώς, με βάση είτε τη δική τους προσωπική εμπειρία είτε την εμπειρία ανθρώπων από το συγγενικό/ φιλικό τους περιβάλλον, η συντριπτική πλειονότητα (96%) των συμμετεχόντων στην έρευνα που δεν εργάζονται δήλωσαν ότι αυτές έχουν επιδεινωθεί. 44% κάνουν λόγο για μείωση αποδοχών, 23% για εκμετάλλευση των εργαζομένων, 20% για περισσότερες ώρες εργασίας, 18% για απολύσεις, 16% για δυσκολία ανεύρεσης εργασίας, 14% για ανασφάλιστη εργασία και καταπάτηση δικαιωμάτων, 9% για άσχημη ψυχολογία και 8% για κακές συνθήκες εργασίας.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, σχολίασε: “Ως ο μεγαλύτερος οργανισμός στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες μηνυμάτων για τις μεταβολές που έχουν επέλθει τα τελευταία δύο χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τη διενέργεια της εν λόγω έρευνας, προκειμένου να αποκτήσουμε μια ακόμη σαφέστερη εικόνα για τις μεταβολές αυτές και να αφουγκραστούμε αποτελεσματικότερα τις ανάγκες του σύγχρονου ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού και των εταιρειών που συγκαταλέγονται μεταξύ των πελατών μας. Είμαστε βέβαιοι ότι τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα της δεύτερης κατά σειρά έρευνάς μας που εστιάζει στην ελληνική αγορά, θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε ακόμη καλύτερα στις προσδοκίες που έχουν από εμάς οι συνεργάτες-υποψήφιοι, καθώς και οι πελάτες μας”.

Παράρτημα – Διαγράμματα

adecco_1_2

adecco_2_2

 adecco_4_2 adecco_3_2 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s