Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 21o ALBA Career Forum…

21o ALBA Career Forum…στις 17-19 Σεπτεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του ALBA στην Αθήνα (Ξενίας 6-8, Πλατεία Μαβίλη). Επιπλέον, για πρώτη χρονιά διοργανώθηκε ειδικό Career Day στις 20 Σεπτεμβρίου για απασχόληση σε νέες και γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (startups) από το ALBA Hub for Enterprise and Development, το κέντρο επιχειρηματικότητας του ALBA.

Έχοντας καθιερωθεί ως θεσμός στην αγορά εργασίας, η εκδήλωση είχε ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τελειόφοιτους του ALBA με εκπροσώπους της αγοράς εργασίας, ώστε να διερευνήσουν από κοινού προοπτικές για νέες επαγγελματικές συνεργασίες. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών τόνισαν για ακόμη μία χρονιά το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, τον επαγγελματισμό και το δυναμικό προφίλ των σπουδαστών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 52 φοιτητές από τα εξής ακαδημαϊκά προγράμματα:

  • The ALBA MBA
  • MSc in Finance
  • MSc in International Business and Management
  • MSc in Business for Lawyers
  • MSc in International Shipping and Finance
  • MSc in Marketing
  • MSc in Strategic HRM

Παράλληλα, έλαβαν μέρος 70 διακεκριμένες εταιρείες, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από 85 υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, εκ των οποίων πολλοί και απόφοιτοι του ALBA. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του Career Forum πραγματοποιήθηκαν περίπου 800 συνεντεύξεις.

To ειδικό Career Day για απασχόληση σε νέες και γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (startups) διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Workable, ο ιδρυτής της οποίας Νίκος Μωραϊτάκης παρουσίασε στους συμμετέχοντες φοιτητές, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εργαστούν σε μια startup. Οι φοιτητές συναντήθηκαν με ιδρυτές και εκπροσώπους 11 επιτυχυμένων νέων επιχειρήσεων που αναζητούν συνεργάτες για την ανάπτυξη της ομάδας τους.

Σχολιάζοντας την εκδήλωση η κα Μαρία Μωραγιάννη, Διευθύντρια του Career & Alumni Office, είπε: “Στο φετινό Career Forum του ALBA συμμετείχαν σχετικά λίγοι φοιτητές, καθότι αρκετοί έχουν ήδη απορροφηθεί από την αγορά εργασίας. Είμαστε περήφανοι που η ελληνική αγορά συνεχίζει να μας εμπιστεύεται για τη στελέχωση των επιχειρήσεών της και που οι σπουδαστές μας ανταποκρίνονται επάξια στις υψηλές απαιτήσεις της εποχής. Το ALBA και το Career & Alumni Office θα συνεχίσουν να προετοιμάζουν και να εξοπλίζουν τους αυριανούς ηγέτες”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Career & Alumni Office: 210 8964531, career@alba.edu.gr.

[Το φετινό ALBA Career Forum πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των  ελαστικών Continental. Χορηγός catering ήταν η εταιρεία GALAXY Catering, υποστηρικτές οι εταιρείες Mondelez International και Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., digital partner η 9ΑΜ MEDIALABS, printing partner η Εκτυπωτική Αξιών – Μ. Μπαλκογιαννάκια & ΣΙΑ Ο.Ε., ενώ communication partners το περιοδικό HR Professional, το Kariera.gr, το getbusy.gr και η Eurocharity].

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s