Βραβεία σε ομίλους-ηγέτες από την ICAP Group

Η ICAP Group, η μοναδική εταιρεία αναγνωρισμένη ως Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την European Securities and Markets Authority (ESMA), βράβευσε για 3η χρονιά τις επιχειρήσεις και τους ομίλους – ηγέτες βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα. Η τελετή έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων, με την παρουσία 380 ανωτάτων στελεχών της ελληνικής αγοράς.

Τα βραβεία απένειμαν μετά από χαιρετισμό που απηύθυναν οι κ.κ. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Ευριπίδης – Πρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος – Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), κ. Χάρης Κυριαζής – Αντιπρόεδρος ΣΕΒ, κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος ICAP Group και Πρόεδρος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) και κ. Αναστάσιος Παντελάκης – Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Η ICAP Group, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  με ακρογωνιαίο λίθο τις Εκδοτικές Πρωτοβουλίες της BUSINESS LEADERS, LEADINGEMPLOYERS και 40 κορυφαίοι κλάδοι,  αλλά και με αφετηρία τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και το αναγνωρισμένο ICAP Credit Score, διοργανώνει το θεσμό των TRUE LEADERS.

Ειδικότερα και μέσα από ένα σύνολο 20.500 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, μόνον 35 εταιρείες και 8 όμιλοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να διακριθούν ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στα εξής:

  1. Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους για το 2012, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης BusinessLeaders in Greece (κριτήριο κατάταξης το EBITDA)
  2. Συγκαταλέγονται στις 500 εταιρείες ή 200 ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2011 στο 2012.
  3. Οι εταιρείες ή οι κύριες εταιρείες του ομίλου έχουν υψηλό ICAP Credit Score (αξιολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας που κυμαίνονται από Β2 έως Α1).
  4. Βρίσκονται στις 10 κορυφαίες θέσεις του κλάδου τους (με βάση τον τζίρο)

Σημαντικά ήταν τα όσα ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους των Φορέων τα οποία έγιναν αποδεκτά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το κοινό. Ο κ. Κώστας Ευριπίδης, Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε τις ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία,  ο Έλληνας επιχειρηματίας. Όλοι οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, συνέχισε, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να αφήσουν πίσω τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να μπορέσουν να βρουν χώρο για ανάπτυξη.

O Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μίλησε για προσπάθεια της χώρας να βγει από τη χειρότερη κρίση στη μεταπολιτευτική της ιστορία η οποία θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από την ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Τόνισε ότι οι εξελίξεις των επόμενων μηνών θα κριθούν σε επίπεδο πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας και πολιτικής βούλησης από την πλευρά της ίδιας της κυβέρνησης, για να προχωρήσουν με ταχύτερα και αποφασιστικότερα βήματα οι δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Στη συνέχεια, ο κ. Χάρης Κυριαζής, Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, αφού συνεχάρη τις εταιρείες και τους ομίλους που βραβεύονταν, τόνισε το ρόλο του ΣΕΒ, έναν ρόλο υποστήριξης προς την αγορά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Επίσης, ο κ. Αναστάσιος Παντελάκης, Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΕΕ, δήλωσε ότι η επιχειρηματικότητα είναι μια οικονομική δραστηριότητα εγγεγραμμένη στην οικονομική παράδοση της χώρας και οι Έλληνες όπου και αν βρέθηκαν επέδειξαν επινοητικότητα και αποφασιστικότητα, δημιούργησαν επιχειρήσεις, τις ανέπτυξαν και τις ανέδειξαν σε πολλές περιπτώσεις σε κορυφαίες του κλάδου τους. Το ότι αυτό δεν συνέβη επακριβώς τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, είναι κάτι που οφείλεται σε πολλούς λόγους, μιλώντας για μία επιχειρηματική κουλτούρα που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Τέλος, ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος ως Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο των επαγγελματιών μάνατζερ που καλούνται να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους να ανταπεξέλθουν σε καθημερινά προβλήματα.

Λίστα True Leaders

 

ACCENTURE Α.Ε.
ΑΛΦΑ – ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.
BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε.
BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
G4S HELLAS HOLDING S.A. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε.
EUROBANK HOUSEHOLD LENDING Α.Ε.
EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.
JUMBO Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
H.B. BODY Α.Β.Ε.Ε.
ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ «ΒΙΚΟΣ» Α.Ε.
ICAP GROUP Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
INTERSPORT ATHLETICS Α.Ε.Ε.
ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ISOMAT Α.Β.Ε.Ε.
ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.
ΚΑΥΚΑΣ, Β., Α.Ε.
ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΣ Α.Ε.
ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.
ΜΕΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε.
MEGA SPRINT GUARD Α.Ε.
ΜΑΣΟΥΤΗΣ, Δ., ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.
ΜΕΤΡΟ Α.Ε.&Β.Ε.
MONDELEZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.
Ο.Π.Α.Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ε. Ι., Α.Ε.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
PRICEWATERHOUSECOOPERS Α.Ε.
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Ι. & Σ., Α.Ε.Ε.
SP – CARTONPACK HELLAS Α.Ε.Β.Ε.
ΣΥΜΕΤΑΛ Α.Ε.
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
ΥΠΗΡΕΣΙΑ 800 – ΤΕΛΕΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ Α.Ε.
ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε.
FLEXOPACK A.E.Β.Ε. ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
FOURLIS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

 

Επιμέλεια: Έθελ Αγγελάτου
Αναδημοσίευση: http://www.tovima.gr [10.2013]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s