“Η Νεανική Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα Σήμερα” από το ALBA και τη Citi

Ημερίδα για τη νεανική απασχολησιμότητα διοργανώνει το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και η Citi Ελλάδος, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 9:30, στον πολυχώρο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα). Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του ιδιαίτερα σημαντικού και καινοτόμου, για τα ελληνικά δεδομένα, ερευνητικού έργου Mobilize Youth Employability in Greece Initiative, μια πρωτοβουλία της Citi Ελλάδος που χρηματοδοτεί το Citi Foundation και υλοποιεί το Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα πιο πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά και τους παράγοντες διαμόρφωσης της νεανικής απασχολησιμότητας στην Ελλάδα σήμερα. Επιπλέον, η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με αποτελέσματα αντίστοιχων ευρωπαϊκών ερευνών και θα αποτελέσει ένα φόρουμ ανταλλαγής εμπεριστατωμένων απόψεων και ιδεών από όλους τους εμπλεκόμενους για το παρόν και, κυρίως, για την ανάπτυξη των μελλοντικών προοπτικών απασχόλησης των νέων στη χώρας μας.

Βασικό στοιχείο της συνολικής διαδικασίας αποτελεί η έρευνα πεδίου μεγάλου εύρους σε νέους εργαζόμενους και ανέργους, καθώς και στελέχη Διοίκησης Προσωπικού, βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Το ερωτηματολόγιο αναπτύχθηκε μετά από εκτεταμένη βιβλιογραφική έρευνα σε διεθνή θεωρητικά μοντέλα νεανικής απασχολησιμότητας, ενώ προσαρμόστηκε στα ελληνικά δεδομένα μετά από συναντήσεις focus groups με εκπροσώπους φορέων, στελέχη Διοίκησης Προσωπικού και Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας. Τέλος, τα αποτελέσματα της έρευνας πεδίου εμπλουτίστηκαν με τις εμπεριστατωμένες απόψεις και πολύτιμες εμπειρίες ακαδημαϊκών και διοικητικών υπευθύνων γραφείων διασύνδεσης ελληνικών πανεπιστημίων, για τις εξειδικευμένες ανάγκες και τις προοπτικές των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση θα αναζητηθεί η συνεισφορά της διεθνούς και ευρωπαϊκής εμπειρίας, με την παρουσίαση αποτελεσμάτων αντίστοιχων ερευνών σε ευρωπαϊκά κράτη με κοινά χαρακτηριστικά με τη χώρα μας.

Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για τα χαρακτηριστικά και – ιδιαίτερα – για τις αναπτυξιακές προοπτικές της νεανικής απασχολησιμότητας στη χώρα μας, θα ξεκινήσει με την παρουσίαση, σε μορφή “debate”, των απόψεων εκπροσώπων άμεσα εμπλεκόμενων φορέων και ομάδων επί συγκεκριμένων θεμάτων, τα οποία έχουν αναγνωρισθεί μέσω της έρευνας ως κομβικά στη διαμόρφωση της ελληνικής απασχολησιμότητας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μία δομημένη και δημιουργική διαδικασία υποβολής ιδεών και προτάσεων από όλους τους συμμετέχοντες, με την ελπίδα να αποτελέσουν το εφαλτήριο μέτρων και δράσεων για την ανάπτυξη της νεανικής απασχολησιμότητας στην Ελλάδα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής μέχρι τις 19/11 στο events@alba.edu.gr
Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης και την πρόσκληση

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s