9th People Management Executive Seminar “Peter Cappelli on Talent Management & the New Workplace”

1a. PhotoΜε τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το HR Professional της Boussias Communications, το 9ο People Management Executive Seminar στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ένα συνέδριο που συζητήθηκε, τόσο για το επίκαιρο θέμα στο οποίο εστίασε, όσο και για τις ανατρεπτικές ιδέες και χρήσιμες λύσεις που παρουσίασε ο κορυφαίος εισηγητής του και ένας από τους 5 σημαντικότερους management thinkers του κόσμου. Το δυναμικό παρών έδωσαν περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και πάνω από 100 εταιρείες, σε ένα συνέδριο όπου η ενεργή συμμετοχή του κοινού προσέδωσε επιπρόσθετη αξία και ελληνική χροιά.Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε η Μάρθα Μυλωνά (Πρόεδρος Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας), θέτοντας ζητήματα όπως ο ρόλος και η συμβολή του HR στη διαχείριση ταλέντων. Στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπανικητόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ., Linkage Greece) εξήγησε τους λόγους που οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη τα ταλέντα ώστε να παραμείνουν βιώσιμες. Η Όλγα Επιτροπάκη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Κάτοχος της Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας στη Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού “Σταύρος Κωστόπουλος”, ALBA Graduate Business School) συντονίστρια της εκδήλωσης, για μία ακόμη χρονιά, εισήγαγε τους συμμετέχοντες στο “κλίμα” του συνεδρίου, ενώ σε όλη τη διάρκεια οι παρεμβάσεις της προήγαγαν το περιεχόμενο της.

1b. PhotoΜετά την εισαγωγή, ανέβηκε στο βήμα ο Peter Cappelli (Director, Center for Human Resources, The Wharton School), δίνοντας απαντήσεις στα σημαντικότερα διλήμματα του talent management σε εποχές αβεβαιότητας, όπως αυτή που διανύουμε. “Αναζητήστε το σημείο όπου η ζήτηση εξισώνεται με την προσφορά του ταλέντου, σε επίπεδο εταιρικών αναγκών” ανέφερε ο ίδιος, “καθώς τα λάθη μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλό χρηματικό κόστος και αναντιστοιχίες κατά την πλήρωση μίας θέσης αναφορικά με τις δεξιότητες που απαιτούνται για αυτήν”. Σήμερα, σύμφωνα με τον P.Cappelli, οι εργοδότες φαίνεται να δηλώνουν αδυναμία ως προς την πρόβλεψη και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των αναγκών τους και επιλέγουν συνήθως να μην αναζητούν και στη συνέχεια να αναπτύσσουν τα ταλέντα από το εσωτερικό τους περιβάλλον.

Η Γεωργία Δρανδάκη (Senior Analyst της SCAN), παρουσίασε στη συνέχεια πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει έναν οργανισμό να διαχειριστεί τα ταλέντα του. Ο John Stockdale (Partner, Stockdale & Associates & Head of Operations, Performance Partnership, Ελλάδα) ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση του Άλμπερτ Αϊνστάιν “Genius is 1% talent and 99% hard work”, παρακινώντας τους συμμετέχοντες να λειτουργήσουν εκτός «comfort ζone», απαλλασσόμενοι από τις εργασιακές τους συνήθειές και περιορισμούς που οι ίδιοι θέτουν.

Στη 2η θεματική ενότητα “Managing the older worker: how to prepare for the new organizational order ο P.Cappelli αναφέρθηκε στην ομάδα των μεγαλύτερων εργαζομένων και στην καλύτερη αξιοποίησή τους από τους οργανισμούς, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του ανθρώπινου δυναμικού διεθνώς συνεχώς αυξάνεται και αποτελεί μία πρόκληση που όλες οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον (οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια και είναι περισσότερο υγιείς). Ξεπερνώντας, τόνισε, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις και δημιουργώντας ένα κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο, το μεγαλύτερο ηλικιακά ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να είναι αρκετά παραγωγικό, ενώ το πλαίσιο προσλήψεων των εταιρειών χρειάζεται επανασχεδιασμό ώστε να μην αποκλείεται η συγκεκριμένη ομάδα από αυτήν τη διαδικασία.

Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε από τη Δρ Βενετία Κουσία (Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ManpowerGroup), ο P.Cappelli ανέφερε ότι μία περίοδο κρίσης αποτελεί ταυτόχρονα και μία ευκαιρία να αλλάξουν πάγιες πρακτικές, ενώ η ευελιξία και η ικανότητα προσαρμογής είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτό. Η επιλογή στελεχών οφείλει πλέον να είναι πραγματοποιείται με έναν περισσότερο αποδοτικό τρόπο και η αναζήτηση των ταλέντων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «project» από τις επιχειρήσεις, αποφεύγοντας ωστόσο τη βραχυπρόθεσμη προσέγγιση των αναγκών τους σε όρους ταλέντου, εξήγησε ο ίδιος.

Ο Αλέξανδρος Φουρλής (Managing Director, Kariera.gr) έκανε λόγο για τους νέους στην αγορά εργασίας. Η επένδυση στο προσωπικό μειώθηκε επιφέροντας αντίστοιχη μείωση στα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ οι νέοι θέτουν πλέον, ως μία από τις πρώτες επιλογές τους, τη φυγή στο εξωτερικό. Σχετικά με το ταλέντο, ο ίδιος ανέφερε ότι εντοπίζονται δύο ομάδες: το ταλέντο που “φωνάζει” και το οποίο διαθέτει υψηλό επίπεδο σπουδών και επιλέγει, είτε να φύγει στο εξωτερικό, είτε να εργαστεί σε κάποιο ισχυρό brand της αγοράς, και το ταλέντο που “ψιθυρίζει”, όπου με σωστή καθοδήγηση και ανάπτυξη μπορεί να αποδειχτεί το ίδιο χρήσιμο, παραγωγικό και καινοτόμο. Τέλος πρότεινε, ως πιο ενδεδειγμένους τρόπους εξόδου από την “κρίση”, τα προγράμματα πρακτικής άσκησης για τους νέους και την ευέλικτη εργασία για τις μητέρες και τους μεγαλύτερους ηλικιακά εργαζομένους.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Ludovic Magne (Sales Executive for Social and Collaboration Services, Microsoft EMEA), για το νέο ρόλο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τον τρόπο που εργάζονται τα στελέχη σήμερα.

Στην 3η θεματική ενότητα “Performance Management: addressing the biggest headache in business ο P.Cappelli αναφέρθηκε στη διαχείριση των αποδόσεων, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί σήμερα. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι σημαντικό να εντοπίσει κανείς τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση του ανθρώπινου δυναμικού, είτε θετικά είτε αρνητικά καθώς από αυτήν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τα εταιρικά αποτελέσματα.

Στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου “Ταλέντα: Οι άνθρωποι που θα μας διοικήσουν αύριο;”, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε πάνελ με τη συμμετοχή των Πασχάλη Αποστολίδη (Διευθύνων Σύμβουλο της ABBVIE S.A.), Μιχάλη Μαυρόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλο της TUI Hellas), Ζωούλλη Μηνά (Διευθύνων Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας) και Απόστολο Πεταλά (Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου Εταιρειών Fourlis) και συντονιστή τον Χάρη Πεζούλα (Founder της Linkage Greece και Πρόεδρο της Stanton Chase International).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και δύο κληρώσεις που αφορούσαν την κλήρωση ενός γυναικείου ρολογιού, μία ευγενική χορηγία της Swarovski, ενός mini iPad, μία ευγενική χορηγία της SCAN.

[Οι παρουσιάσεις του συνεδρίου είναι διαθέσιμες στο www.peoplemanagement.gr – παρουσιάσεις ομιλητών]

Σύνταξη: Αντωνία Κατσουλιέρη, Αρχισυντάκτρια HR Professional

Επιμέλεια: Έθελ Αγγελάτου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s