Έρευνα ΟΠΑ | Η χρήση των Social Media για αναζήτηση εργασίας

Τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχουμε δει μια έκρηξη στην χρήση του Internet και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. LinkedIn, Facebook, Twitter, Blogs, κ.λπ.) αναφορικά με τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας από εργαζόμενους-υποψήφιους (άνεργοι, αναζητούντες εργασία). Όλο και περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν αυτές τις σελίδες για να αναζητήσουν εργασία, συστηματικά ή περιστασιακά. Σε συνέχεια των παραπάνω, θα εκτιμηθεί η συμβολή σας σε έρευνα που διεξάγεται αυτή την περίοδο, αναφορικά με την αναζήτηση εργασίας και τα Social Media.

Η παρούσα έρευνα, που διεξάγεται από το Εργαστήριο Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Ηγεσίας του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών υπό την επιστημονική ευθύνη του Επίκουρου Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου, θα προσπαθήσει να καταγράψει τη χρήση και την αποτελεσματικότητα αυτών των ιστοσελίδων, από την σκοπιά των εργαζομένων-υποψηφίων, σε συνέχεια προηγούμενης έρευνας (http://goo.gl/T2X6Jr) που είχε διεξαχθεί το 2010, επίσης από το ΟΠΑ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο στελεχών Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ).

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, και πιθανώς να δημοσιευτούν στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι απολύτως ανώνυμη και εμπιστευτική, παρ’ όλα αυτά, μπορείτε αν επιθυμείτε να δηλώσετε το e-mail σας, για να σας αποσταλούν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα, μετά την ολοκλήρωσή της.

Για να συμμετάσχετε στην έρευνα, επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: http://goo.gl/g30L1Q

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s