Έρευνα Adecco | “Social Recruiting”

5a. Adecco Social Recruiting Research (pic)Ο Όμιλος Adecco, η μεγαλύτερη εταιρία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, διενεργεί έρευνα με τίτλο “Social Recruiting”. Στόχος της είναι η σκιαγράφηση της σύγχρονης αγοράς σε μία εποχή κατά την οποία τα Social Media έχουν καθοριστικές επιδράσεις τόσο στην κοινωνία και τη ζωή, όσο και στην ίδια την αγορά εργασίας.

Τα Social Media μοιάζουν να αποτελούν στις μέρες μας το πιο αξιοποιήσιμο μέσο αναζήτησης εργασίας, αλλά ταυτόχρονα και ένα πολύτιμο εργαλείο για την καλύτερη επιτέλεση του στρατηγικού ρόλου των τμημάτων HR για τον εντοπισμό, την ανάπτυξη και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ταλέντου στον εκάστοτε οργανισμό.

Δεδομένης της ταχύτατης εξέλιξης και εξάπλωσης των Social Media, ο Όμιλος Adecco αποφάσισε να διεξαγάγει την έρευνα με τίτλο “Social Recruiting”. Στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας, αναπτύχθηκαν δύο ερωτηματολόγια. Το πρώτο απευθύνεται σε υποψηφίους και επιδιώκει την εξαγωγή συμπερασμάτων σε σχέση με τη συμπεριφορά των χρηστών των Social Media όσον αφορά στην αξιοποίηση τους για αναζήτηση εργασίας. Το δεύτερο απευθύνεται σε στελέχη που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επιλογής προσωπικού και στόχο έχει την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το κατά πόσο ο κλάδος του HR στην Ελλάδα αξιοποιεί τα Social Media κατά τη διαδικασία επιλογής προσωπικού.

Η έρευνα “Social Recruiting” διεξάγεται ταυτόχρονα σε 23 χώρες (Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Σλοβακία, Πολωνία, Τουρκία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Τυνησία, Μέση Ανατολή, Μαρόκο, Κροατία και Σιγκαπούρη) και τα αποτελέσματα θα αναλυθούν ανά χώρα ενώ θα υπάρξουν και συγκριτικές μελέτες μεταξύ των χωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα κάντε κλικ εδώ (http://www.adecco.gr/el-gr/News.aspx?ElementId=19afd84b-4174-467d-a1c7-26a2ae0781c0).

Χρήσιμα links

Adecco Social Recruiting Survey links:

Όροι συμμετοχής: κάντε κλικ εδώ (http://www.adecco.gr/el-gr/News.aspx?ElementId=f2dcb801-488b-4f43-8d20-2d29dbfea089)

Σχολιάστε