HR in Action 2014 | Ανεπανάληπτη η φετινή καλοκαιρινή γιορτή του HR!


Μια συναρπαστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουλίου για τον κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, το συνέδριο
HR in Action (v.3), αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο για την οργάνωση, όσο και για την απήχησή του! Το αποτέλεσμα; Η συνολική συμμετοχή στελεχών από την κοινότητα του HR, εκπαιδευτών και συμβούλων του χώρου έφτασε αριθμητικά τους 380 συνέδρους, 155 διαφορετικές εταιρίες και 41 ομιλητές!

Το συνέδριο διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρονιά από το HR Professional της Boussias Communications, το μοναδικό στην Ελλάδα περιοδικό για τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου μεγάλος χορηγός ήταν το Kariera.gr | Careerbuilder Greece. Κύριος στόχος αυτού ήταν η ανάδειξη επιτυχημένων πρακτικών και η έμπνευση διαδραστικών διαλόγων για τις εμπειρίες, τις στρατηγικές και την τεχνογνωσία ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων – παραδειγμάτων προς μίμηση – που έχουν θέσει ως πυρήνα τους τον άνθρωπο και χτίζουν το αύριο κόντρα στα σημεία των καιρών! Οι θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν σχετικά, αφορούσαν στα Employee Engagement, Change Management, Coaching & Mentoring, Training & Development, Talent Management, Retention & Turnover, Recruitment, Personal Development, Compensation & Benefits, Organizational Development.

Χαιρετισμούς στους συνέδρους απηύθυνε αρχικά η Αντωνία Κατσουλιέρη, Editor-in-Chief του HR Professional και η Μαρία Μωραγιάννη, Director of Career & Alumni Office από το ALBA Graduate Business School at Τhe American College of Greece, όπου συντόνισε και τη διεξαγωγή όλου του συνεδρίου.

Έχοντας στη διάθεσή τους 7 λεπτά, 41 ομιλητές-καταξιωμένα HR στελέχη, αναφέρθηκαν σε δράσεις και πρακτικές που έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία, και δρομολογήσει κυρίως με σεβασμό προς το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή τη χρονιά όμως, συζητήθηκαν και εναλλακτικές προτάσεις-λύσεις για θέματα που αφορούν στην:

  • προσέγγιση λεπτών ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζομένους
  • κινητοποίηση, ενδυνάμωση και συνεργασία ομάδων μέσα από καθημερινές δραστηριότητες, ενάντια σε εμπόδια και αντιξοότητες που βιώνει κάθε οργανισμός
  • επιβράβευση εργαζομένων με συστήματα βασισμένα στην τεχνολογία και το χιούμορ
  • εκπαίδευση με πρωταγωνιστές-εκπαιδευτές τους ίδιους τους εργαζομένους, “αγκαζέ” με τους προϊσταμένους τους και έτερα διοικητικά στελέχη
  • έκφραση των “εκ των έσω” του προσωπικού, μέσω εργαλείου που δρούσε όχι μόνο ως όχημα ανακούφισης, αλλά και ως μέσο συλλογής στοιχείων προς βελτίωση

Με έμπνευση και κίνητρο διαλόγου τις παραπάνω, εναλλακτικές και μη πρακτικές, οι ομιλητές ενέπνευσαν το κοινό και προκάλεσαν το διάλογο. Αυτό έλαβε χώρα μέσω του εργαλείου Confierence που έδινε την ευκαιρία στους συνέδρους να θέτουν καίρια ερωτήματα κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, και αυτά που εκλέγονταν ως επικρατέστερα από το κοινό, ήταν αυτά όπου καλούνταν να απαντήσουν οι ομιλητές. Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες για τις παρουσιάσεις μπορείτε να βρείτε εδώ.

1b. HR in Action 2014Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ομιλία της Isabelle Moser (People & Change Leader, HR Consulting, PwC), αναφερόμενη στις “απαιτήσεις” των εργαζομένων της Γενιάς Y όσον αφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνονται την αγορά εργασίας, καθώς και πώς δρουν και εργάζονται. Πρόσθετα, απευθυνόμενη στα στελέχη του κλάδου, έθεσε “έμμεσα” το ερώτημα του πώς θα ανταπεξέλθουν στις νέες “απαιτήσεις” που θα προκύψουν σε 6 έτη από σήμερα, όταν το 40% των εργαζομένων θα ανήκει στην επόμενη αναβαθμισμένη γενιά, τη Γενιά Ζ.

Συνοψίζοντας, τα νούμερα και η ποιότητα των ομιλιών της περσινής εκδήλωσης, είχαν εύλογα οδηγήσει στην ερώτηση “Του χρόνου δηλαδή, τι;”. Στο φετινό συνέδριο HR in Action, η κοινότητα του HR ξεπέρασε την αποστασιοποίηση που τη χαρακτήριζε για χρόνια, αποδεικνύοντας περίτρανα πως μπορεί να αφουγκραστεί τους συνεργάτες που την απαρτίζουν και να ενστερνιστεί ιδέες και προτάσεις που θα οδηγήσουν τον κλάδο μπροστά, σε ένα νέο μέλλον. Τουλάχιστον, μέχρι να μας προκαλέσει εκ νέου το HR in Action 2015!

Εις το επανιδείν λοιπόν!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s