Χρόνια Πολλά στην Ευκαιρία | #1yearJobPairs

“Γιορτάζουμε τον ένα χρόνο Job-Pairs και συνεχίζουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες, μαζί!”

2a. JPTo Job-Pairs έκλεισε ένα χρόνο από το επίσημο ξεκίνημά του, και η ομάδα του γιόρτασε τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, έχοντας στο πλευρό της όλους όσους συνεισέφεραν στην προσπάθεια αυτή. Την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, οι εμπνευστές, Αναπληρωτές Καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κκ. Μαρία Βακόλα και Ιωάννης Νικολάου, οι εθελοντές, οι μέντορες, οι mentees και οι υποστηρικτές του Job-Pairs, βρέθηκαν στο Innovathens, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, και έκαναν μια αναδρομή στις 365 μέρες λειτουργίας και εθελοντικής προσπάθειας και στις επιτυχίες τους.

Η 1η επίσημη επιτυχία του Job-Pairs έλαβε χώρα μόλις λίγες μέρες πριν συμπληρώσει έναν χρόνο λειτουργίας. Το Job-Pairs διακρίθηκε με Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία “Καινοτομία στο HR”, στα HR Excellence Awards της ΕΙΜΑΔ-ΕΕΔΕ, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2014, έπειτα από αξιολόγηση κριτικής επιτροπής. Τα μέλη της εξέτασαν την ιδέα και τη λύση που δίνει στο πρόβλημα, την εφαρμογή της και τη διαδικασία που ακολουθείται, καθώς και τα αποτελέσματα που έχουν επέλθει μέχρι στιγμής. Η σύνδεση αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ που αναζητούν ενεργά εργασία, με επαγγελματίες του χώρου των επιχειρήσεων που επιθυμούν να τους υποστηρίξουν μέσα από μια δομημένη διαδικασία, ως ιδέα αλλά και ο τρόπος υλοποίησής της από την ομάδα του Job-Pairs, έλαβαν πολύ θετική αξιολόγηση και κριτικές, τόσο από τη διοργάνωση, όσο και από παρευρισκόμενους που εκπροσωπούσαν μεγάλη μερίδα των στελεχών Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.

Στην εκδήλωση εορτασμού του ενός χρόνου λειτουργίας, πέρα από την παρουσίαση της πρωτοβουλίας αυτής, τη δομή και το περιεχόμενο των τεσσάρων συναντήσεων και τις ομιλίες συμμετεχόντων και υποστηρικτών, παρουσιάστηκαν  η διαδρομή και τα μελλοντικά βήματα της πρωτοβουλίας. Μέσα στις τελευταίες 365 ημέρες, 89 επαγγελματικά ζευγάρια έχουν ολοκληρώσει τις συναντήσεις τους, ενώ 72 είναι αυτή τη στιγμή ενεργά. Συνολικά, ενδιαφέρον έχουν δηλώσει 528 άτομα να ξεκινήσουν την διαδικασία του mentoring ως mentees και 197 ως μέντορες.

Στο πλαίσιο των μελλοντικών βημάτων, ανακοινώθηκε η συνεργασία του Job-Pairs με το Innovathens, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, για εκπαίδευση ανέργων σε θέματα ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων, η επέκταση της πρωτοβουλίας στην Κύπρο, το “άνοιγμα” της πρωτοβουλίας σε άλλους κλάδους και το Job-Pairs Interview Simulation Series που σκοπό θα έχει να προετοιμάσει αποτελεσματικότερα υποψηφίους για τη διαδικασία της συνέντευξης. Όλα αυτά δε θα μπορούσαν φυσικά να είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη πολλών ατόμων.

Όπως δήλωσε η κα. Βουλγαράκη Στέλλα, μέντορας και Organizational Development Consultant, Executive Coach (ACC) και Trainer: ”Αισθάνομαι τυχερή που το Job-Pairs μου έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρω τη βοήθεια μου σε ανθρώπους που βρίσκονται σε επαγγελματική μετάβαση και να τους ωθήσω σε δράση”. Αντίστοιχα, η Μαρία Ταραλά, mentee και μεταπτυχιακή φοιτήτρια HRM του Ο.Π.Α. ανέφερε για την εμπειρία της: “Είναι ευκαιρία να δικτυωθείς, να ακούσουν το όνομα σου, να δεις όλες τις πτυχές του κλάδου. Δεν είναι μονοδιάστατο και μπαίνεις ουσιαστικά μέσα στο χώρο”.

Περισσότερες πληροφορίες για το Job-Pairs, για δήλωση ενδιαφέροντος ως mentor ή mentee, αλλά και για να έρθετε σε επαφή με την ομάδα, επισκεφτείτε το http://www.job-pairs.gr.

Facebook| www.facebook.com/JobPairs
LinkedIn| Job Pairs | Δημιουργώντας Ευκαιρίες
Twitter| @JobPairs

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s