Έρευνα | Αναντιστοιχία – Κενό Δεξιοτήτων στη Σύγχρονη Αγορά Εργασίας

4a. Mind-the-Skills-GapΈνα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι η λεγόμενη “αναντιστοιχία” μεταξύ των απαιτήσεων των θέσεων εργασίας και των δεξιοτήτων-ικανοτήτων των υποψηφίων, ειδικά των αποφοίτων Πανεπιστημίων/ΤΕΙ. Μάλιστα, δεν είναι διόλου σπάνιο να υπάρχουν διαφορετικές ή ακόμη και αντικρουόμενες απόψεις, π.χ. του CEDEFOP, ή του ILO αλλά και άλλων φορέων (βλ. τις έρευνες απασχόλησης της Manpower διεθνώς, όπως σχολιάζονται σε αυτό το άρθρο του HBR).

Προκειμένου να δοθεί μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σχετικά με την Ελλάδα, πραγματοποιείται έρευνα στα πλαίσια μιας διπλωματικής εργασίας του ΜΠΣ στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών και προσκαλούνται εργοδότες και recruiters να συμμετάσχουν. Θα χρειαστούν περίπου 10-15 λεπτά για την ολοκλήρωσή της και για να συμμετάσχει ένα στέλεχος ΔΑΔ, ένας εργαζόμενος, άνεργος ή υποψήφιος, μπορεί εφόσον εμπλέκεται ή έχει εμπλακεί σε διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, τους πρώτους μήνες του 2015, θα σταλεί σε όσους συμμετείχαν μια σύντομη περίληψη των αποτελεσμάτων της, εφόσον σημειώσουν το e-mail τους στο τέλος του ερωτηματολογίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s