Συμμετοχική Πρόληψη των Αναδυόμενων Ψυχοκοινωνικών Κινδύνων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αυτό το διάστημα, διενεργεί έρευνα σχετικά με την πρόληψη ψυχοκοινωνικών κινδύνων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις*. Στην παρούσα φάση συλλέγονται δεδομένα μέσω ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου ως μέρος ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος σχετικά με τη Συμμετοχική Πρόληψη των Αναδυόμενων Ψυχοκοινωνικών Κινδύνων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με το οποίο συνεργάζονται πανεπιστήμια και φορείς από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε:

  • ιδιοκτήτες και διευθυντές μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • εργαζόμενους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι μέλη επιτροπών για θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία
  • εργαζόμενους σε τμήματα υγείας και ασφάλειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού μικρομεσαίων επιχειρήσεων και
  • εκπροσώπους εργαζομένων

 

Στόχος της έρευνας είναι να μεταφερθεί η υπάρχουσα γνώση για τα παραπάνω φαινόμενα, μέσω της ανάπτυξης εργαλείων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για τη διαχείριση και την πρόληψη τέτοιων κινδύνων. Ενημερωτικό φυλλάδιο του προγράμματος επισυνάπτεται εδώ και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και αυτό το link.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι πολύ σημαντική, μιας και τα εργαλεία που θα αναπτυχθούν θα δώσουν απαντήσεις σε συγκεκριμένες πραγματικές ανάγκες και αιτήματα. Είναι απαραίτητο να εξεταστεί τι συμβαίνει σε κάθε εργασιακό χώρο, καθώς και να τονιστεί ότι δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις. Η ιδιότητα των συμμετεχόντων, το όνομά τους και το όνομα της εταιρείας τους δεν θα ζητηθούν σε καμία φάση του ερευνητικού αυτού έργου, όπου εγγυάται το απόρρητο και την ανωνυμία των απαντήσεων.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση που αφορά στο έργο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του έργου στην Ελλάδα, τον Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας της Εργασίας Anthony Montgomery του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας (email: antmont@uom.gr, τηλ. 2310-891308).

[*Μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι οι επιχειρήσεις με λιγότερα από 250 άτομα προσωπικό, και/ή κύκλο εργασιών μικρότερο των 50 εκατ. ευρώ ή ισολογισμό μικρότερο των 43 εκατ. ευρώ]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s