Δημιουργώντας Ευκαιρίες σε Δύσκολους Καιρούς: Xτίζοντας Καινοτόμους Ανθρωποκεντρικούς Οργανισμούς

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του The Conference Board να αναζητά και να αναδεικνύει τις προκλήσεις που τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων καλούνται να αντιμετωπίσουν, διοργάνωσε την διαδικτυακή συζήτηση “Δημιουργώντας Ευκαιρίες σε Δύσκολους Καιρούς: Χτίζοντας Καινοτόμους Ανθρωπο-Κεντρικούς Οργανισμούς”, με την συμμετοχή της Δρ Βενετίας Κουσία (Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ManpowerGroup Greece) και του κ. Juergen Tinggren (Schindler Group). Την συζήτηση συντόνισε ο κ.  Rainer Schultheis (The Conference Board).

Στην συζήτηση τονίστηκε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων αναγνωρίζουν τον καταλυτικό ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού τους, καθώς και την άρρηκτη σύνδεσή του με την ανάπτυξη της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι βρισκόμαστε στην Εποχή του Ανθρώπου – όπως ανακοινώθηκε επισήμως στο Davos από την ManpowerGroup το 2011.

Μολονότι εφέτος στην Ευρώπη το Ανθρώπινο Κεφάλαιο κατατάσσεται 4ο στην ιεραρχία των προκλήσεων σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο όπου κατατάσσεται 1ο – κυρίως λόγω των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων, η Δρ Κουσία επιμένει ότι η απελευθέρωση των δυνατοτήτων που κρύβουν όλοι μέσα τους παραμένει η πιο σημαντική πρόκληση, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που έχουμε για να υπερβούμε τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μας. Πεποίθησή της είναι ότι εάν θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία, είναι αναγκαίο να πιστέψουμε και να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και στην ανάγκη να συνθέσουμε νέα εργαλεία για να ενισχύσουμε την ενοποίηση των διαφορετικών Ευρωπαϊκών οικοσυστημάτων. “Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για ό,τι μας διαφοροποιεί και να ξεκινήσουμε να συζητάμε για όλα αυτά που μας ενώνουν, βρίσκοντας επιτέλους λύσεις σε ό,τι αποτρέπει όλα αυτά τα χρόνια την Ευρώπη από το να διεκδικήσει τον ηγετικό ρόλο που της αξίζει στην παγκόσμια οικονομία”, τόνισε η Δρ Κουσία.

Αγγίζοντας το θέμα του διαρκώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από έντονη ανασφάλεια, η Δρ Κουσία ανέδειξε την ανάγκη να εφοδιάζουμε τους ανθρώπους μας με τα κατάλληλα εργαλεία που θα ενισχύσουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη ώστε να καταλάβουν τον πελάτη καλύτερα, να αναπτύξουν εύστροφους μηχανισμούς απόκρισης και να προσηλωθούν στους στόχους τους, διαμορφώνοντας πολυδιάστατες και κερδοφόρες λύσεις σε βάθος χρόνου. Όπως τόνισε, “πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέρουμε και να μάθουμε να ξαναμαθαίνουμε,  από την αρχή και στο διηνεκές”.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συζήτηση του The Conference Board εδώ.

Λίγα λόγια για το Τhe Conference Board CEO Challenge

Το “The Conference Board” είναι ένας παγκόσμιος ερευνητικός οργανισμός που στόχο έχει να παρέχει σε κορυφαίες επιχειρήσεις και φορείς παγκοσμίως πρακτική γνώση, ώστε να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να συνεισφέρουν στην ευρύτερη κοινωνία. Μάθετε περισσότερα στο www.conference-board.org

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s