Adecco Way to Work™ 2015 & Ευκαιρία Εργασίας ως CEO για ένα μήνα

1a. Greece_team_Athens_AdeccoStreetDay-1Ο όμιλος Adecco, γιόρτασε για 3η συνεχόμενη χρονιά την πρωτοβουλία “Street Day”. Πάνω από 7.300 εργαζόμενοι της Adecco σε περισσότερες από 1.130 πόλεις σε 54 χώρες βγήκαν στους δρόμους για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Η πρωτοβουλία «Street Day» της Adecco στα τρία χρόνια που λαμβάνει χώρα έχει υποστηρίξει συνολικά 2,2 εκατομμύρια υποψηφίους.

Η αγορά εργασίας για τους νέους εξακολουθεί να είναι δύσκολη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου. Οι εργαζόμενοι στην Adecco θέλοντας να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας βγήκαν για ακόμα μια χρονιά στους δρόμους για να συναντήσουν υποψηφίους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Street Day” της Adecco, που συμπληρώνει φέτος το τρίτο έτος της. Εργαζόμενοι του ομίλου σε ολόκληρο τον κόσμο συνάντησαν υποψηφίους που αναζητούν εργασία και τους προσέφεραν καθοδήγηση για το πώς να διεκδικήσουν με επιτυχία τη θέση εργασίας που επιθυμούν.

Συνολικά, εκτιμάται ότι 1,2 εκατομμύρια ενδιαφερόμενοι – άμεσα ή έμμεσα – ήρθαν φέτος σε επαφή με την πρωτοβουλία σε 1.130 πόλεις, σε 54 χώρες. Σχεδόν 470 σχολεία και πανεπιστήμια άνοιξαν τις πόρτες τους και συνολικά 1.000 συνεδρίες καθοδήγησης διεξήχθησαν, συμπεριλαμβανομένων των συνεδριών σε περισσότερα από 1.700 υποκαταστήματα της Adecco. Οι συνεδρίες περιλάμβαναν συμβουλές σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές αναζήτησης εργασίας, τις τεχνικές συνέντευξης και την προετοιμασία του βιογραφικού σημειώματος, καθώς και της συνοδευτικής επιστολής. Η πρωτοβουλία “Street Day” είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος “Adecco Way to Work™”.

Στην Ελλάδα, όλοι οι εργαζόμενοι της Adecco συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στην πρωτοβουλία. Την Πέμπτη, 26 Μαρτίου, στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι της Adecco βρέθηκαν στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα και συνομίλησαν με εκατοντάδες άτομα, ενώ εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Adecco προσέφεραν την πολύτιμη καθοδήγησή τους στους υποψηφίους που αναζητούσαν πιο αναλυτικές πληροφορίες. Ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη, το υποκατάστημα της Adecco άνοιξε τις πόρτες του σε υποψηφίους που αναζητούσαν χρήσιμες συμβουλές για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, σχολίασε σχετικά: “Η ανεργία στην Ελλάδα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επηρεάζοντας αρνητικά τόσο τους ίδιους τους υποψηφίους που δεν βρίσκουν εργασία όσο και τις οικογένειές τους. Πρέπει να αναλάβουμε δράση! Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε μια ολόκληρη γενιά να χάνεται και να μην κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Ως ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, η Adecco έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη γνώση της στους υποψηφίους προκειμένου να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την απασχολησιμότητά τους. Βοηθώντας αφενός τους υποψηφίους να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αναζήτηση εργασίας και αφετέρου επιδιώκοντας να έχουμε μια αποδοτική συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, θεωρούμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Είναι και στο χέρι μας!”.

Μέχρι την 1η Μαΐου, υποψήφιοι σε 33 χώρες μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ομίλου, “CEO for One Month”. Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν θα περάσουν από διαδικασία αξιολόγησης και ένας από αυτούς, σε καθεμία από τις 33 χώρες, θα εργαστεί δίπλα στον CEO της Adecco στη χώρα του. Οι 33 αυτοί υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν απευθείας από τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Adecco στις χώρες διαμονής τους και να ενισχύσουν τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους. Το πρόγραμμα “CEO for One Month»” τρέχει και στην Ελλάδα και ο Γενικός Διευθυντής της Adecco στη χώρα μας ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον ταλαντούχο εκείνο υποψήφιο που θα περάσει επιτυχώς από τη διαδικασία επιλογής. Σε επόμενο στάδιο, ένας από τους 33 νέους θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει μία εμπειρία ζωής: υπό την καθοδήγηση του CEO του Ομίλου Adecco, Patrick De Maeseneire, ο τελικός επιτυχών σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έχει την ευκαιρία να δει στην πράξη πώς διοικείται μια εταιρεία με 32.000 εργαζόμενους και έσοδα που έφτασαν τα €20 εκατομμύρια το 2014.

Για να δηλώσουν συμμετοχή, οι υποψήφιοι πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή “CEO for One Month” ακολουθώντας τις οδηγίες στην ιστοσελίδα http://www.adeccowaytowork.com και να περάσουν τρία διασκεδαστικά τεστ. Πάνω από 2.200 επίδοξοι CEOs έχουν ήδη συμπληρώσει τις αιτήσεις τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Adecco Way to Work™

Ιστοσελίδα: www.adecco.gr/waytowork, www.adeccowaytowork.com

Facebook: www.facebook.com/AdeccoGreece, www.facebook.com/AdeccoWaytoWork

Twitter: www.twitter.com/AdeccoGreece, www.twitter.com/AdeccoWayToWork

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s