Randstad – Global Randstad Award 2015 στη Microsoft

2a. Randstad Award picΣτη Microsoft απονεμήθηκε το βραβείο Global Randstad Award για το 2015, αναδεικνύοντας την εταιρεία ως τον πιο ελκυστικό εργοδότη παγκοσμίως. Το 67,8% των ερωτηθέντων που συμμετείχε στην έρευνα Global Randstad Award, δήλωσε ότι επιθυμεί να εργαστεί για τη Μicrosoft, ενώ ακολουθούν οι εταιρείες Sony και Samsung. Όσον αφορά στους κλάδους εργασίας, η πληροφορική είναι ο πιο ελκυστικός τομέας αναζήτησης εργασίας, τόσο για τους άνδρες (69%), όσο και για τις γυναίκες (70%).

O Jacques van den Broek, Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad, ανέφερε σχετικά: “Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Microsoft, καθώς στα 15 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας Global Randstad Award, είναι η πρώτη φορά που ο νικητής κατατάσσεται πρώτος σε όλα τα επιμέρους κριτήρια αξιολόγησης τα οποία οι εργαζόμενοι λαμβάνουν υπ’ όψιν τους για την επιλογή εργοδότη. Το γεγονός αυτό είναι αξιοσημείωτο, δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των εργοδοτών για την ανεύρεση και διατήρηση ταλέντων, ιδίως στον τομέα της πληροφορικής.”

Κατά την τελετή απονομής, ο Stijn Nauwelaerts, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Microsoft International, δήλωσε: “Στη Microsoft, φιλοδοξούμε να δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο και οργανισμό στον πλανήτη να σημειώνει περισσότερες επιτυχίες. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αποστολή, στην οποία θα σημειώσουμε πρόοδο μόνο αν οι εργαζόμενοί μας δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Παίρνουμε την παραπάνω δέσμευσή μας – απέναντι τόσο στους εργαζομένους μας, όσο και στα εκατομμύρια των πελατών μας ανά τον κόσμο – πολύ σοβαρά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Microsoft αναγνωρίζεται ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.”

Κριτήρια αξιολόγησης

Σύμφωνα με το σύνολο των ερωτηθέντων, τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής εργοδότη παγκοσμίως είναι ο μισθός και οι παροχές προς τον εργαζόμενο, η μακροπρόθεσμη επαγγελματική ασφάλεια και το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Ωστόσο, οι εργοδότες δεν αξιολογούνται με βάση αυτά τα κριτήρια. Τα 3 πιο σημαντικά προσόντα που αποδίδονται στους εργοδότες είναι η οικονομική ευρωστία, η ισχυρή διοίκηση και η σωστή εκπαίδευση.

Λόγοι αποχώρησης ή παραμονής στην εργασία

Η έρευνα Global Randstad Award αποκαλύπτει ότι ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον, είναι οι περιορισμένες προοπτικές εξέλιξης στην καριέρα τους. Οι εργαζόμενοι που σκέφτονται να αποχωρήσουν μέσα σε διάστημα 12 μηνών, το κάνουν κατά κύριο λόγο επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι από το παρεχόμενο πακέτο αποδοχών. Ως προς τους λόγους παραμονής σε μια θέση εργασίας, η απάντηση που δίνεται συχνότερα είναι η καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Σχετικά με την έρευνα Global Randstad Award

Το Global Randstad Award, που φέτος γιορτάζει τη 15η επέτειο του διαγωνισμού είναι μια ανεξάρτητη έρευνα η οποία αφορά στην επωνυμία/branding του εργοδότη, που εντοπίζει τους πιο ελκυστικούς εργοδότες ανάμεσα σε χιλιάδες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, καταγράφοντας τις απόψεις 225.000 και πλέον ερωτηθέντων (ηλικίας 18-65), σε 23 χώρες.

H έρευνα Global Randstad Award παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τις αντιλήψεις και τα κίνητρα που οδηγούν στην επιλογή εργοδοτών από πιθανούς υποψήφιους. Αντιλήψεις όπως γιατί οι άνθρωποι προτιμούν μία συγκεκριμένη εταιρεία ή έναν συγκεκριμένο κλάδο από κάποιον άλλο και κίνητρα όπως τι είναι αυτό που τους παρακινεί να μείνουν σε έναν συγκεκριμένο εργοδότη ή αντίστροφα να ψάχνουν για νέες εργασιακές προκλήσεις. Με την οικονομία να βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, η ανεύρεση αλλά και η διατήρηση ταλαντούχων εργαζομένων με εξαιρετικές δεξιότητες, ικανών να οδηγήσουν μια εταιρεία στην επιτυχία, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Ο νικητής κάθε χρόνο, αναδεικνύεται από μια λίστα με τις 50 καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, βάσει των παρακάτω αντικειμενικών κριτηρίων:

  • το μέγιστο αριθμό εργαζομένων
  • τα εταιρικά κέρδη (εξαιρούνται εταιρείες του δημόσιου τομέα)
  • τη δραστηριοποίηση της εταιρείας σε τουλάχιστον 25 χώρες
  • την ύπαρξη ίδιας εταιρικής επωνυμίας σε όλες τις χώρες
  • την απασχόληση τουλάχιστον του 30% των εργαζομένων, εκτός της χώρας ίδρυσης.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s