Ναι, οι επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν τη ζωή διαφορετικά!

shutterstock_157659332Ο καθένας μας έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με αντιξοότητες, προκλήσεις και φαινομενικά ανυπέρβλητα προβλήματα στο εργασιακό του περιβάλλον. Και οι επιτυχημένοι. Μόνο που εκείνοι τα αντιμετωπίζουν αλλιώς!

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι, βρίσκουν τον τρόπο να διατηρούν θετική στάση απέναντι σε οποιοδήποτε εμπόδιο και θέμα, συνεχίζουν να δουλεύουν, φαινομενικά τουλάχιστον ανεπηρέαστοι και τελικά ξεπερνούν ό,τι για τους άλλους φαίνεται ακατόρθωτο. Η επιτυχία είναι συχνά θέμα οπτικής, γι’ αυτό είναι στο χέρι σας να επιλέξετε πώς θέλετε να αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις στη ζωή σας.

1. Αποτυχίες

Για τους περισσότερους από εμάς, μια αποτυχία δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου, αλλά το τέλος μιας ιδέας. Για κάποιους, όμως, η αποτυχία ισοδυναμεί με το τέλος του ονείρου και ακόμα χειρότερα με την παραίτηση απ’ την προσπάθεια. Η αποτυχία μπορεί να προκαλέσει ένα πολύ άσχημο συναίσθημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να βάλει φρένο στο όραμά σας και να ακυρώσει τις ικανότητες και την εμπειρία σας. Να είστε ευγνώμονες όταν έχετε την ευκαιρία να αποτυγχάνετε με όρους που θέτετε, τουλάχιστον εν μέρει, εσείς οι ίδιοι γιατί πολλοί άνθρωποι δεν την έχουν καν. Εννοείται πως εκμεταλλευόμαστε και τα μαθήματα από τα παθήματα.

2. Κριτική

Οι άνθρωποι, συνήθως, διατηρούν μια επικριτική στάση απέναντι σε κάτι μόνο όταν αυτό τους κεντρίζει το ενδιαφέρον. Όσο οι γύρω σας εξακολουθούν να δείχνουν ενδιαφέρον για εσάς ή την επιχείρησή σας, σας δίνεται η ευκαιρία να βελτιώνεστε, να διαφοροποιείτε τις απόψεις σας και να σχεδιάζετε το επόμενό σας βήμα. Θυμηθείτε πως η απάθεια είναι σίγουρα πολύ χειρότερη.

3. Εκτίμηση

Σκεφτείτε τους ανθρώπους που θαυμάζετε, εκείνους που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή σας και νιώστε ευγνώμονες που αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν κομμάτι της ζωής σας. Στην πραγματικότητα δείξτε τους την ευγνωμοσύνη σας και εκφράστε τους τα συναισθήματά σας διότι αυτό από μόνο του θα ανατροφοδοτήσει τη σχέση σας.

4. Αποφάσεις

Μπορεί να βρίσκεστε αντιμέτωποι με τόσες πολλές πιθανές επαγγελματικές επιλογές που αυτό να σας δημιουργεί μια κατάσταση άγχους. Αντιστρέψτε αυτό το συναίσθημα και φανταστείτε πώς θα ήταν αν είχατε ελάχιστες επιλογές και πόσο μάλλον αυτές οι επιλογές δεν ήταν βιώσιμες. Χαρείτε όταν σας δίνεται η δυνατότητα της επιλογής, γιατί όσο περισσότερες επαγγελματικές προτάσεις έχετε, τόσο το καλύτερο για τη δημιουργικότητά σας.

5. Καθυστερήσεις

Το να υπομένεις δεν είναι σίγουρα και το πιο διασκεδαστικό πράγμα, αλλά η υπομονή είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας και εν τέλει της ευτυχίας. Για παράδειγμα, έρευνες αποδεικνύουν ότι όταν οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν τις διακοπές τους, αυτή η προσμονή αυξάνει το συναίσθημα της ευτυχίας, το οποίο διαρκεί κατά μέσο όρο οχτώ εβδομάδες. Αντιθέτως, μετά το πέρας των διακοπών τα επίπεδα ευτυχίας πέφτουν εντυπωσιακά γρήγορα, ενώ φθάνουν σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό των εργαζομένων που δεν έχουν φύγει για διακοπές. Γι’ αυτό να απολαμβάνετε τη διαδικασία της προσμονής, ειδικά για κάτι που θέλετε πραγματικά, γιατί η αναμονή και μόνο αξίζει τον κόπο. Ας μην είναι και διακοπές… Εκτός αυτού, είναι πολυτέλεια όταν αναμένετε για κάτι το οποίο είναι δική σας επιθυμία και δεν σας έχει επιβληθεί.

6. Μετάνοια

Σκεφτείτε κάτι στο οποίο θα θέλατε να είχατε αντιδράσει με καλύτερο τρόπο ή κάτι το οποίο θα θέλατε να είχατε εκτελέσει πιο σωστά. Σκεφτείτε επίσης κάτι που επιθυμούσατε να κάνετε, αλλά για κάποιον λόγο δεν πραγματοποιήσατε ποτέ. Είναι σίγουρα επώδυνη η διαπίστωση αυτής της απραξίας, αλλά μπορεί να αποτελέσει επίσης κίνητρο για τις σωστές ενέργειές σας. Ελάτε ξανά σε επαφή με έναν παλιό σας φίλο, αφιερώστε χρόνο για να βελτιώσετε τη σχέση σας με κάποιον συνάδελφο, πείτε συγνώμη εκεί που οφείλετε και τελικά επιχειρείστε να κάνετε αυτό που ονειρευόσασταν και δεν είχατε τολμήσει ως τώρα.

7. Χρόνο

Αν έχετε τον χρόνο να διαβάζετε αυτό το άρθρο σημαίνει πως, σίγουρα, έχετε και τον χρόνο να βελτιώσετε τον εαυτό σας, να εξετάσετε νέες επαγγελματικές ιδέες, να προσπαθήσετε να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι και συνεργάτες, να οικοδομήσετε καλύτερες σχέσεις με την οικογένεια σας και τους φίλους σας. Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό μας στοιχείο και θα πρέπει να τον διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ας σταματήσουμε λοιπόν να αναλωνόμαστε με πράγματα και καταστάσεις που δεν έχουν καμία σημασία και ας τον αφιερώσουμε για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Image Copyright: Sfio Cracho, Shutterstock.com

Της Μίας Κόλλια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s