7 Τρόποι για να βελτιώσετε την LinkedIn εικόνα σας!

shutterstock_193524572Το LinkedIn εισάγει ολοένα και περισσότερες επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες να βελτιώσουν το προφίλ τους και να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους. Ας τις δούμε!

Για πολλούς από εσάς ενδεχομένως το LinkedIn να μην έχει αποφέρει τα αποτελέσματα που είχατε φανταστεί, ειδικά αν ψάχνατε για μια νέα θέση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η στιγμή να βελτιώσετε τον τρόπο που εμφανίζεσθε στις μηχανές αναζήτησης (SEO – Search Engine Optimazation). Πολλές από τις λειτουργίες του LinkedIn έχουν τροποποιηθεί σημαντικά, γι’ αυτό αν το προφίλ σας παραμένει ανενεργό εδώ και καιρό, καλό θα ήταν να προβείτε σε κάποιες ενέργειες που θα αυξήσουν τη δημοτικότητά σας.

1. Δημοσιεύστε άρθρα της επιλογής σας

Η επιλογή της δημοσίευσης είναι μία καινούρια δυνατότητα και σας επιτρέπει να δημοσιεύετε άρθρα κατ’ ευθείαν στον λογαριασμό σας. Αυτό δεν σας βοηθάει απλώς να δείχνετε το ενδιαφέρον σας πάνω σε συγκεκριμένους τομείς αλλά βοηθάει και το ίδιο το LinkedIn να συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες για εσάς. Δείχνει επίσης ότι είστε ενεργοί, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον λογαριασμό σας να εμφανίζεται συχνότερα στους followers σας. Με άλλα λόγια, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μεταβείτε στην κεντρική σας σελίδα και να πατήσετε πάνω στο σύμβολο του μολυβιού που είναι κάτω από τη φωτογραφία σας. Έπειτα μπορείτε να κάνετε copy-paste στο πεδίο το κείμενο που σας ενδιαφέρει και να το δημοσιεύσετε.

2. Συμπληρώστε όλες τις πληροφορίες και χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά

Καλό θα ήταν να σιγουρέψετε ότι έχετε συμπληρώσει όλες τις πληροφορίες στο προφίλ σας και ότι έχετε γνωστοποιήσει τις ικανότητές σας με λέξεις-κλειδιά. Αυτό συμπεριλαμβάνει την περιγραφή της επαγγελματικής σας εμπειρίας, συγκεκριμένα projects που έχετε ολοκληρώσει, πιθανόν εθελοντική εργασία που έχετε κάνει καθώς και τα γενικότερα ενδιαφέροντα σας. Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι και ο τίτλος του επαγγέλματος που θα δηλώσετε. Όσο πιο ακριβείς είστε με τον τίτλο του επαγγέλματός σας, χωρίς περιττές πληροφορίες, τόσο πιο εύκολα θα μπορούν να σας εντοπίσουν οι ενδιαφερόμενοι στο LinkedIn.

3. Προωθήστε τον λογαριασμό σας στο διαδίκτυο

Ιδιαιτέρως βοηθητική είναι και η τοποθέτηση ενός συνδέσμου (link) στο προφίλ σας, η προσθήκη του προσωπικού σας email, καθώς επίσης και η σύνδεση με τους υπόλοιπους προσωπικούς σας λογαριασμούς στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν για παράδειγμα δημοσιεύσετε κάτι ενδιαφέρον στον λογαριασμό σας στο LinkedIn, μπορείτε επίσης να το δημοσιεύσετε και στο προφίλ σας στο Facebook. Πρέπει βέβαια να είστε προσεκτικοί έτσι ώστε να μην συγχέετε τα διαφορετικά κοινά που μπορεί να έχετε στα κοινωνικά σας δίκτυα. Στην περίπτωση, για παράδειγμα, που δημοσιεύσετε κάτι που αφορά εξίσου το κοινό σας σε όλους σας τους λογαριασμούς, αυτός είναι ένας τέλειος τρόπος να δώσετε μία έξτρα ώθηση στο προφίλ σας, στοχεύοντας έτσι σε νέες επαφές.

4. Συνεχίστε να συλλέγετε εγκρίσεις (endorsements

Μία πολύ βοηθητική ενέργεια του LinkedIn είναι οι εγκρίσεις (endorsements), τις οποίες λαμβάνετε από τους followers σας σχετικά με τις δεξιότητές σας. Είναι δύσκολο να προβλέψετε πότε θα αυξήσουν τη δημοτικότητα του προφίλ σας, αλλά είναι σίγουρο πως θα βοηθήσουν τον λογαριασμό σας να παραμένει ενεργός. Μπορείτε επίσης να συλλέξετε endorsements ζητώντας από τους διαδικτυακούς σας φίλους να σας αξιολογήσουν ή κάνοντας κι εσείς ανταλλακτικά το ίδιο για εκείνους.

5. Ελέγξτε αν το προφίλ σας είναι ορατό

Μπορεί να ακούγεται προφανές αλλά καλό θα ήταν να σιγουρέψετε ότι το προφίλ σας είναι ορατό σε όλους. Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση οι αναρτήσεις σας να μην είναι ορατές δημοσίως, γεγονός που δεν βοηθάει καθόλου στην άνοδο της δημοτικότητας του προφίλ σας. Ανατρέξτε στον προσωπικό σας λογαριασμό, επιλέξτε τις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην Επεξεργασία Προφίλ και μετατρέψτε το προφίλ σας σε Ορατό σε Όλους.

Της Μίας Κόλλια

Image Copyright: Evan Lorne

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s