Adecco – “CEO for One Month” για την Ελένη

1a. CF1M_Logo

Ο Όμιλος Adecco, αναλαμβάνει δράση και αποδεικνύει ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Τον Φεβρουάριο του 2015 κάλεσε τους νέους σε περισσότερες από 30 χώρες να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να γίνουν «CEO για Ένα Μήνα» (‘CEO for One Month’). Στην Ελλάδα, τέσσερεις τελικοί υποψήφιοι -δύο νέες και δύο νέοι- προκρίθηκαν και έζησαν την εμπειρία του «CEO for One Day» δίπλα στον Γενικό Διευθυντή της Adecco στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Μυλωνά. Μετά την ξεχωριστή αυτή εμπειρία, η Ελένη Ζιάκα διακρίθηκε και κατέκτησε τη θέση της «CEO for One Month» στην Ελλάδα με απώτερο στόχο να κερδίσει μία θέση στο BootCamp, την τελική αξιολόγηση του Ομίλου Adecco, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Ζυρίχη και να γίνει ο «Global CEO for One Month» που θα εργαστεί για ένα μήνα δίπλα στον CEO του Ομίλου.

Ως μέρος του προγράμματος Adecco Way to WorkTM, ο Όμιλος προσφέρει σε νέους 33 χωρών την ευκαιρία να εκπαιδευτούν απ’ ευθείας από τα υψηλόβαθμα στελέχη μιας εταιρείας που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Fortune 500. Μέσα από το ‘CEO for One Month’ οι επιτυχόντες υποψήφιοι, αναλαμβάνοντας εργασία δίπλα στον Γενικό Διευθυντή της κάθε χώρας, θα αποκτήσουν μία εμπειρία ζωής και θα ενδυναμώσουν τις μελλοντικές προοπτικές της σταδιοδρομίας τους. Υπό την καθοδήγηση του CEO του Ομίλου Adecco, ο τελικός επιτυχών σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει στην πράξη πώς διοικείται μία εταιρεία με 32.000 εργαζόμενους και έσοδα που φτάνουν τα €19,5 εκατομμύρια (το 2013). 

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε το CEO for One Day όπου 4 τελικοί Έλληνες υποψήφιοι ξεχώρισαν (δύο νέες και δύο νέοι) και πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα με τον Γενικό Διευθυντή της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνο Μυλωνά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία συνάντηση με τον κύριο Γιάννη Αναστασόπουλο, Σύμβουλο Διοίκησης της ΕΑΣΕ, και να επωφεληθούν από έναν ουσιαστικό και εις βάθος διάλογο μαζί του σχετικά με όλα τα φλέγοντα θέματα της αγοράς εργασίας. Ακόμα, στο πλαίσιο του CEO for One Day, γνώρισαν καλύτερα την εταιρεία και τις αξίες που χαρακτηρίζουν το Όμιλο Adecco παγκοσμίως και συμμετείχαν σε μία σειρά από εξειδικευμένες τεχνικές αξιολόγησης. Στο τέλος της ημέρας, δείπνησαν με το Γενικό Διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας. Η τελική επιλογή του υποψηφίου που διεκδίκησε τη θέση του CEO for One Month αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη καθώς και οι τέσσερεις υποψήφιοι ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχοι, με εξαιρετικά προσόντα και χαρίσματα. Λαμβάνοντας όμως υπόψη όλες τις παραμέτρους και τα δεδομένα που προέκυψαν από την αξιολόγηση, η Ελένη Ζιάκα επελέγη και διακρίθηκε ως η Ελληνίδα «CEO for One Month» που είχε τη μοναδική ευκαιρία να εργαστεί δίπλα στον Γενικό Διευθυντή της Adecco Ελλάδας για ένα μήνα, ξεκινώντας την 1η Ιουλίου.

Η Ελένη Ζιάκα είναι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός και αυτή την περίοδο παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MBA) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «Ένας στόχος χωρίς σχέδιο, αποτελεί απλώς μια ευχή! Έχω τρομερή ανυπομονησία να δουλέψω δίπλα στον κύριο Μυλωνά και να καταφέρω να περάσω στην επόμενη φάση του προγράμματος. Στόχος μου είναι να καταφέρω να αποδείξω ότι έχω τις ικανότητες να κερδίσω μία θέση στο BootCamp που θα διεξαχθεί στη Ζυρίχη και να γίνω η Global CEO for One Month».

Ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς δήλωσε: «Στην παρούσα δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ο Όμιλος Adecco αποφάσισε να αναλάβει δράση και να βοηθήσει έμπρακτα νέους ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν ουσιαστικά την απασχολησιμότητά τους. Πιστεύουμε ότι όλοι οι νέοι που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα «CEO for One Month» επωφελήθηκαν πραγματικά από αυτήν την καινοτόμο πρωτοβουλία. Αναφορικά με την νικήτρια, Ελένη Ζιάκα, ευελπιστούμε να της παράσχουμε όλα τα εφόδια που θα την κάνουν να ξεχωρίσει στην εργασιακή της πορεία και κατάρτιση. Προσωπικά είμαι έτοιμος να συμβάλλω έμπρακτα στην επαγγελματική εξέλιξη της Ελένης. Άλλωστε, όλοι εμείς στην Adecco στηρίζουμε πάντα τους νέους υποψηφίους και κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για “better work, better life” δημιουργώντας αξιόλογες ευκαιρίες σταδιοδρομίας

Η Adecco, επιπλέον, μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία της μέσα από το ηλεκτρονικό «Κέντρο Καριέρας» στην πλατφόρμα www.adeccowaytowork.com, ενώ επίσης πραγματοποιεί σειρά ενημερωτικών σεμιναρίων σε σχολές και πανεπιστήμια, προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση των προοπτικών απασχολησιμότητας των σπουδαστών και φοιτητών.

Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα ‘CEO for One Month’, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.adeccowaytowork.com.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο του προγράμματος ‘CEO for One Month’

Περισσότερες πληροφορίες:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s