ΗΚ: Η ουσία της αμεσότητας

HKlogo_2015Οι Ημέρες Καριέρας 2015 έρχονται στις 10 και 11 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Εκεί θα βρίσκονται μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που αναζητούν τους νέους τους υπαλλήλους και συνεργάτες. Εκεί, εκείνες τις ημέρες, η εργασία, η εκπαίδευση και η επιχειρηματικότητα συναντώνται. Και μάλιστα με το το ALBA Graduate Business School  at The American College of Greece να προσφέρει για ακόμη μια χρονιά, τη δυνατότητα σε ένα συμμετέχοντα των Ημερών Καριέρας 2015, που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα οικονομικά/κοινωνικά, να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resource Management, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 (κόστος προγράμματος €12.500).

Πέρυσι, ο Αλέξανδρος Φουρλής, διευθύνων σύμβουλος της «Καριέρα Α.Ε.» και μιλώντας στο FortuneGreece εξήγησε το πώς οι «Ημέρες Καριέρας» φέρνουν σε επικοινωνία τους υποψηφίους με τις εταιρείες και βοηθούν στοχευμένα και αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας.

Το βασικό κοινό των Ημερών Καριέρας είναι: – Τελειόφοιτοι που είναι έτοιμοι να κάνουν το πρώτο βήμα στην καριέρα τους και αναζητούν πληροφορίες.

– Νέοι που αναζητούν το επόμενο βήμα στην εκπαίδευσή τους και ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για μεταπτυχιακά και σεμιναριακά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Εργαζόμενοι που θέλουν να είναι ενήμεροι για τις νέες τάσεις και παράλληλα αναζητούν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα που θα τους εξασφαλίσει μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

«Το σημαντικότερο που έχει να κερδίσει όποιος συμμετάσχει στην εκδήλωση, είναι πως μπορεί να πάρει μια άμεση και προσωπική απάντηση στα ερωτήματα «γιατί δυσκολεύομαι να βρω δουλειά;» και «πού υπάρχουν ευκαιρίες ώστε να δοκιμάσω;». Θα μιλήσει με στελέχη επιλογής προσωπικού και θα μάθει τι σκέφτονται και τι ψάχνουν. Θα του πουν πόσο «μετράει» το βιογραφικό του και τι επιπλέον χρειάζεται. Απαντήσεις που κανείς ποτέ δεν θα του δώσει αν απλώς στέλνει το βιογραφικό του σε εταιρείες που δεν το ζήτησαν».

Και αυτή είναι η ουσία για αμφότερους. Πόσο καλύτερα να κρίνει ένα εργοδότης παρά εκ τους σύνεγγυς; Είναι δυνατόν, ένα απλό βιογραφικό να μπορεί να καταγράψει και να εκπέμψει τα όσα διαθέτει ένας άνθρωπος; Τυχαίνει συχνά, ένας άνθρωπος να έχει προσόντα που δεν μπορούν να καταγραφούν: αυτό που ονομάζουμε multitasking, εξαιρετικά αναγκαίο στις ημέρες μας –και αυτό είναι κάτι που εξηγείται και φυσικά εκ των υστέρων επιβεβαιώνεται ή όχι, αλλά πάντως δεν μπορεί να γραφεί με λόγια, το εκτόπισμα και η δυνατή προσωπικότητα –αυτό που λέμε ότι ένας άνθρωπος κυριαρχεί στον χώρο και κάνει αισθητή την παρουσία του, επίσης δεν εξηγείται γραπτώς, πρέπει να το δεις για να το καταλάβεις, ενώ τέλος η ευγένεια και οι τρόποι γενικότερα σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνονται σε ένα απλό cv. Όλα αυτά λοιπόν, που ένας επιχειρηματίας ή ένας άλλους τύπου εργοδότης αναζητά εναγωνίως αποκαλύπτονται και ξεδιπλώνονται από κοντά πολύ καλύτερα. Για αυτό, η συμμετοχή των εταιρειών στις Ημέρες Καριέρας είναι αναγκαία και καίρια. Είναι κρίμα να ακούμε συνεχώς πως υπάρχει ανεργία και τόσες εταιρείες να συνεχίζουν να μην μπορούν να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο. Οι Ημέρες Καριέρας, με τον πλουραλιστικό τρόπο με τον οποίο οργανώνονται, τη μεγάλη εμπειρία των προηγούμενων ετών και τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει την ομάδα των διοργανωτών, αποτελούν μία σπάνια ευκαιρία για να συναντηθούν οι δύο πόλοι με τον καλύτερο τρόπο.

Οι παράλληλες δραστηριότητες είναι το κερασάκι στην τούρτα. Είναι όλα όσα (ομιλίες, συμβουλευτικές, συζητήσεις, επεξηγήσεις τετ-α-τετ) πλαισιώνουν ιδανικά τη γιορτή αυτή που αφορά σε όλους, και σε καθέναν ξεχωριστά, τους τομείς της εργασίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία http://www.kariera.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s