Οι 5 πρωινές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων!

shutterstock_71621278(και όμως, ισχύει!)

Πάνω από 80 επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι ο αυτοέλεγχος και η  δύναμη της θέλησης είναι ισχυρότεροι αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα. Εκμεταλλευθείτε το!

Η διαχείριση του εαυτού μας και κατ’ επέκταση η ικανότητα να ολοκληρωθεί μια εργασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο βρίσκονται στο ζενίθ τους, τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επωφελούμαστε την παραγωγικότητα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου υιοθετώντας συγκεκριμένες συνήθειες. Ο καλός ύπνος και το υγιεινό πρωινό είναι σημαντικά για όλους μας, αλλά υπάρχουν κάποιες πρωινές τελετουργίες που καταφέρνουν να κάνουν την ημέρα μας ακόμα πιο δημιουργική και αποδοτική.

1. Η σωματική άσκηση

Η σωματική άσκηση ενδυναμώνει τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα. Όσοι γυμνάζονται έχουν περισσότερη ενέργεια σε σχέση με εκείνους που το αποφεύγουν, διότι το σώμα τους απελευθερώνει ενδορφίνες, ορμόνες υπεύθυνες για την παραγωγή θετικών συναισθημάτων. Η απελευθέρωση των ενδορφινών μειώνει το στρες, επιτρέποντάς μας έτσι να ξεκινάμε την ημέρα μας ανανεωμένοι, γεμάτοι ενέργεια και με καθαρό μυαλό.

2. Το σωστό πλάνο

Το να σχεδιάζουμε ένα πλάνο με τις καθημερινές μας εργασίες, μάς κάνει να αισθανόμαστε πιο παραγωγικοί και αποδοτικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορούμε να αφιερώνουμε 15 λεπτά κάθε πρωί για να προκαθορίζουμε τρεις εργασίες τις οποίες θα θέλαμε να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της ημέρας. Για παράδειγμα, να απαντήσουμε σε όλα τα emails, να βελτιώσουμε το business plan της επιχείρησής μας ή να συσφίξουμε τις εργασιακές σχέσεις με τους συναδέλφους μας.

3. Η διεκπεραίωση της απαιτητικής εργασίας

H συνήθεια τού να ξεκινάμε την ημέρα μας, αναλαμβάνοντας πρώτα απ’ όλα να διεκπεραιώσουμε την πιο απαιτητική δουλειά είναι ό,τι πιο σωστό μπορούμε να κάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο διαθέτουμε την πρωινή μας ενέργεια –που είναι και η περισσότερη- στην πιο δύσκολη εργασία, αλλά και όλες οι υπόλοιπες μετά από αυτήν μας φαίνονται πιο εύκολα διαχειρίσιμες.

4. Η ύπαρξη κινήτρου

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Στιβ Τζομπς μετά το πρωινό του ξύπνημα ήταν να ρωτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη το εξής: «Αν ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω ό,τι έχω προγραμματίσει για σήμερα»; Όταν λοιπόν η απάντηση ήταν «όχι» επί πολλές ημέρες, τότε συνειδητοποιούσε ότι έπρεπε να δράσει άμεσα και να αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά του. Η ύπαρξη κινήτρου μας βοηθάει στο να διατηρούμε τους στόχους μας ζωντανούς, να επιβεβαιώνουμε στον εαυτό μας ότι πράττουμε το σωστό, αλλά και να βρίσκουμε τη δύναμη να διαχειριζόμαστε καλύτερα την ημέρα μας.

5. Το κατάλληλο χόμπι

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του αυτοσεβασμού και δεν παραμελούν τις προσωπικές τους ανάγκες. Οι πρωινές ώρες είναι οι καταλληλότερες για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, να ασχοληθούμε με τα χόμπι μας και να ξεκινήσουμε πράγματα που μας ευχαριστούν. Ένα υγιεινό πρωινό και ο επαρκής ύπνος είναι σαφώς πολύ σημαντικά, αλλά αυτό που διαχωρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους από τους μη επιτυχημένους, είναι ότι οι μεν εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ενέργεια που διαθέτουν στο ξεκίνημα της ημέρας και δωρίζουν, χωρίς ενοχές, χρόνο στον εαυτό τους για κάτι που αγαπούν ή τους παθιάζει, ξεκινώντας δυναμικά την ημέρα. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που προτιμούν να ασχοληθούν με το χόμπι τους μετά τη δουλειά για να αδειάσουν όλη την πίεση της ημέρας. Περί ορέξεως…

Της Μίας Κόλλια

Image Copyrigth: Darren Baker, Shutterstock.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s