Career Fair.4all – 1η Ημέρα Καριέρας για ΑμεΑ στην Ελλάδα

1a. Career Fair.4allΤην Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 θα διεξαχθεί το Career Fair.4all, η 1η Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα από τη Glovo.4all, όπου εταιρείες, φορείς και άνθρωποι με κάποια μορφή αναπηρίας, θα συναντηθούν στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων με σκοπό την δυνατότητα ένταξης των ΑμεΑ στην ελληνική αγορά εργασίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του kariera.gr και της Flying Pot, σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και υπό την Αιγίδα του ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού) και του Δήμου Αθηναίων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η GloVo

Η GloVo είναι μία παγκόσμια πλατφόρμα που φέρνει εθελοντές σε επαφή με εκδηλώσεις και εθελοντικές δράσεις που τους ενδιαφέρουν και διοργανώνει δικές της κοινωνικές δράσεις. Η GloVo ιδρύθηκε πριν 3 χρόνια και ήδη έχει πάνω από 6.500 εθελοντές και περισσότερες από 150 συνεργασίες και κοινωνικές δράσεις.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η GloVo.4all

Η GloVo.4all είναι μια νέα διάσταση της GloVo που αξιοποιεί την υπάρχουσα δυναμική της με στόχο την ένταξη και ενσωμάτωση ατόμων με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες στον εθελοντισμό και κατ’ επέκταση στην κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν και να αλληλεπιδράσουν με τις εταιρείες που υποστηρίζουν το σκοπό αυτό. Κάθε εταιρεία που θα συμμετέχει, θα βρίσκεται σε ξεχωριστό περίπτερο, όπου θα δέχεται υποψηφίους ΑμεΑ για να συζητήσουν θέματα και προοπτικές εργασίας, καθώς και τί συνεπάγεται αυτό.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η δημιουργία μίας νέας εργασιακής νοοτροπίας, η οποία θα διαμορφωθεί σταδιακά με ανάλογες δράσεις κινητοποίησης, και θα λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές ικανότητες και δεξιότητες κάθε υποψηφίου, ανεξάρτητα από την όποια παράπλευρη αναπηρία, εφόσον αυτή δεν επηρεάζει το έργο που καλείται να διεκπεραιώσει.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ;

  • Συμμετοχή σε δράση που πραγματοποιείται για 1η φορά στην Ελλάδα
  • Ενίσχυση κοινωνικού προφίλ εταιρίας
  • Διεύρυνση (ποικιλόμορφης) βάσης βιογραφικών σημειωμάτων της εταιρίας
  • Προβολή κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, συμβάλλοντας σε μια εθελοντική και μη κερδοσκοπική εκδήλωση
  • Συμμετοχή στο σεμινάριο προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί για τις εταιρείες υπό την αιγίδα του British Council
  • Συμβολή στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και του επιχειρηματικού πνεύματος των νέων
  • Πρόσβαση σε ευρύτερο κοινό
  • Δυνατότητα συνέντευξης με τους υποψήφιους
  • Προγράμματα επιχορήγης Ο.Α.Ε.Δ. σχετικά με την απασχόληση ατόμων με αναπηρία

Η στήριξή σας είναι εξαιρετικά σημαντική!

 

ΕΙΔΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 θα προηγηθούν ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια από το British Council για τις εταιρίες που ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν άτομα με αναπηρία στο οργανόγραμμά τους, στα πλαίσια του προγράμματός του Ισότητα & Διαφορετικότητα. Παράλληλα, η εταιρία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Randstad θα πραγματοποιήσει ειδικά σεμινάρια ενδυνάμωσης υποψηφίων ΑμεΑ (συμβουλές βιογραφικού, συνέντευξης, online παρουσίας, κτλ.)

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ο χώρος της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων είναι προσβάσιμος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχουν εθελοντές και ειδικοί βοηθοί που θα εξασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη της εκδήλωσης, εξυπηρετώντας κατά μήκος του κτιρίου και της εισόδου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Υπευθ. Project: Μηλιαρέσης Κωσταπάνος (kostapanosm@gmail.com-6946702121)

Υπευθ. Συνεργασιών & Συμμετοχών: Καραμαλή Εράνθη (eranthi.karamali@gmail.com-6984885228) και Μαργέτης Παναγιώτης (panagiotis9m@hotmail.com-6944154527)

GloVo: hi@glovo.com.gr

GloVo.4all: 4all@glovo.com.gr

Γεν. Πληροφορίες: www.careerfair4all.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s