Καριέρα και Γενιά Υ: η έρευνα ξεκίνησε!

GENY_awards_logoΗ πιο σημαντική εργασιακή έρευνα της χρονιάς είναι εδώ. Ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε όλα όσα θα διαμορφώσουν την αυριανή συνθήκη στο επαγγελματικό μας σύμπαν.

Γενιά Υ > μια γενιά, για πολλούς, ακαθόριστη. Μια γενιά, ωστόσο, με πολλά προσόντα και πολλή φόρα. Αρκετοί είναι καλομαθημένοι, άλλοι πάλι πολύ δυσκολεμένοι. Σε κάθε περίπτωση, είναι οι άνθρωποι του μέλλοντός μας, εκείνοι που θα προσλάβετε και θα θέλετε να αποδίδουν, είναι εκείνοι που θα στηρίξουν τη δική σας δουλειά και θα την ανεβάσουν, αν είναι ικανοί και τους δώσετε την ευκαιρία. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερος τρόπος από αυτήν την έρευνα για να μάθετε τα μυστικά τους. Επιθυμίες, ανησυχίες, όνειρα, προτεραιότητες. Ο λόγος τους και η σκέψη τους έχει μέγιστη σημασία για την επιλογή σας. Και οι επιλογές των πολλών θα διαμορφώσουν τον αυριανό επαγγελματικό χάρτη της χώρας.

Η έρευνα θα παρουσιαστεί στο Deree στις 3 Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο του καινοτόμου διαγωνισμού BUSINESS TALENTS και του Career Day που θα διεξαχθεί για όλους τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού στις 4 Ιουνίου 2016.

Το kariera.gr λοιπόν, το νούμερο 1 website για την εργασία στην Ελλάδα και μέλος του CareerBuilder και το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τρίτη χρονιά, πραγματοποιούν μία τεράστια έρευνα για τις έννοιες της καριέρας και της εργασίας για τη Γενιά Υ, τους γεννημένους από το 1980 ως το 2000. Στόχος της έρευνας «Καριέρα και Γενιά Y» είναι να διερευνηθούν οι κυρίαρχες τάσεις μεταξύ των νέων ανθρώπων σε σχέση με την επιλογή της εταιρείας/εργοδότη που προτιμούν και τον σχεδιασμό της καριέρας τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι κύριοι τομείς της φετινής έρευνας «Καριέρα και Γενιά Y» που θα αναδειχθούν, αφορούν:

  1. τους παράγοντες που επηρεάζουν τους νέους στην επιλογή εργοδότη,
  2. τη στάση της γενιάς Υ ως προς τη διεθνή καριέρα και την επιχειρηματικότητα,
  3. την επιλογή χώρας του εξωτερικού στην οποία θα ήθελαν να εργασθούν,
  4. τους εργοδότες-εταιρείες, όπου οι νέοι θα προτιμούσαν να εργασθούν,
  5. την επίδραση της κρίσης στην καριέρα και την προσωπική τους ζωή,
  6. τους λόγους που θα τους οδηγούσαν σε παραίτηση από την εργασία τους,
  7. το καθεστώς (μισθός, mobility) στο οποίο η γενιά Υ επιθυμεί να εργασθεί,
  8. τον τρόπο διαχείρισης των ευκαιριών εξέλιξης που, πιθανώς, να τους παρουσιαστούν μέσα σε μία εταιρεία,
  9. την επιρροή που ασκεί στους νέους το brand name της εταιρείας, η φήμη της, η στάση της απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα και η οικολογική της συνείδηση,
  10. τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια πραγματοποίησης της δικής τους εταιρείας.

Πρόκειται για μία μοναδική γιορτή για τις σπουδές και την εργασία.

Ο Διαγωνισμός με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή «Business Talents» για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα. Μέσω του Διαγωνιστικού μέρους του Προγράμματος, οι συμμετέχοντες έχουν τη μοναδική εμπειρία διοίκησης της εικονικής τους εταιρείας, ώστε να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη και να καλλιεργήσουν την Επιχειρηματικότητά τους, σε πραγματικές συνθήκες μιας αγοράς σε ανταγωνισμό.

Επιπλέον, το καινοτόμο πρόγραμμα BUSINESS TALENTS & Career Days 2015- 16 περιλαμβάνει και ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα δράσεων ενίσχυσης της απασχολησιμότητας των νέων, τις Ημέρες Καριέρας, το οποίο δίνει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με στελέχη επιχειρήσεων, να δώσουν συνεντεύξεις σε εταιρείες, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και Career workshops και να υποβάλουν αιτήσεις για Πρακτική Άσκηση και Θέσεις Εργασίας.

Το καινοτόμο πρόγραμμα BUSINESS TALENTS & Career Days 2015-16 υλοποιείται χάρη στη Χορηγία της BIC ΒΙΟΛΕΞ, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της για την παροχή απλών, καινοτόμων και αξιόπιστων προϊόντων για όλους, υποστηρίζει και επιβραβεύει καινοτόμες ενέργειες που κάνουν προσιτή τη γνώση και ανάπτυξη των νέων ανθρώπων.

Συνοπτικά:

    • Η έρευνα «Καριέρα και Gen Y» είναι ήδη στον «αέρα» και μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.
    • Ο Τελικός του Διαγωνισμού με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή «Business Talents» για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου.
  • Την ίδια ημέρα, θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα της έρευνας «Καριέρα και Gen Y».

 

  • Στις 4 Ιουνίου, το kariera.gr διοργανώνει τις Ημέρες Καριέρας, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με στελέχη επιχειρήσεων, να δώσουν συνεντεύξεις, να παρακολουθήσουν career workshops και να υποβάλουν αιτήσεις για Πρακτική Άσκηση και θέσεις Εργασίας.
  • Η BIC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε. υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Kariera.gr και του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, η οποία έρχεται να ρίξει φως σε μία ολόκληρη γενιά, τη γενιά «Υ» και τους νέους όρους που διαμορφώνει στο επαγγελματικό τοπίο.

Της Μίας Κόλια

Image Copyright:

Σχολιάστε